Schmidt verwacht pittig begin van 2022

Artikel
Schmidt verwacht pittig begin van 2022

PSV staat zondagmiddag tegenover FC Groningen in de eerste wedstrijden van het nieuwe jaar. Hoofdcoach Roger Schmidt geeft tijdens de voorbeschouwing aan dat hij een lastig duel verwacht in het noorden van Nederland. ’FC Groningen is een pittige tegenstander. Ze zijn sterk en ik verwacht een moeilijke wedstrijd. Maar we gaan erheen om te winnen.’

Positief
De Hoofdcoach kijkt positief terug op de afgelopen maanden. "We hebben een sterk team. Het is geen toeval dat we momenteel eerste staan in de Eredivisie", vindt Schmidt. "We hebben laten zien dat we creatief zijn en altijd kunnen scoren tegen pittige tegenstanders. In de laatste wedstrijden waren wij ook verdedigend beter. Zo kregen wij minder goals tegen. Ik zie een duidelijke ontwikkeling bij de spelers.”

Focus
PSV staat voor een pittig schema. De ploeg speelt de komende maand wedstrijden tegen Ajax, AZ, Vitesse, en Maccabi Tel Aviv. “Onze focus ligt nu bij de wedstrijd tegen FC Groningen. Onze eerste uitdaging is om die te winnen. Daarna kijken we weer verder”, aldus Schmidt

Nieuwe aanwinst
De kans is groot dat Joey Veerman zondag zijn eerste minuten gaat maken. De middenvelder werd ruim een week geleden overgenomen van sc Heerenveen en zit bij de wedstrijdselectie "We zijn erg blij dat hij ons team gaat versterken. Hij heeft veel potentie”, vindt Schmidt. De trainer beaamt dat nu Ibrahim Sangaré in Afrika is voor de Africa Cup, het extra belangrijk is dat er een goede vervanging op het middenveld staat.

Blessures
Net als Sangaré zijn ook Ryan Thomas, Eran Zahavi, Noni Madueke en André Ramalho zondag nog niet aanwezig. "Ramalho is voor een langere periode uit. Gelukkig hebben we Jordan Teze en Armando Obispo die hem in de tussentijd kunnen vervangen. We hebben de afgelopen maanden laten zien dat we ook bij uitval van keyspelers goed kunnen compenseren en wedstrijden kunnen winnen."