Schmidt verheugt zich op vol Philips Stadion

Schmidt verheugt zich op vol Philips Stadion
2 min
PSV1

Na drie overwinningen op een rij wacht voor PSV op zondag de traditioneel lastige wedstrijd tegen sc Heerenveen. Het is opnieuw puzzelen geblazen voor trainer Roger Schmidt, die als coach van PSV nog niet eerder van de Friezen won. “Als wij ons eigen spel spelen, ben ik er van overtuigd dat we de drie punten in Eindhoven houden.”

Twijfelgevallen
Armando Obispo en Phillipp Mwene zijn een twijfelgeval in aanloop naar de wedstrijd van komend weekend. “Het is nog niet zeker of Armando na zijn afwezigheid tegen Maccabi Tel Aviv tegen Heerenveen wel kan spelen. Hij heeft nog steeds lichte hoofdpijnklachten. We zullen dus moeten afwachten of hij in staat is mee te spelen. Phillipp kreeg een tik tegen zijn knie en is eveneens een twijfelgeval.”

Terugkeer
Goed nieuws is de terugkeer van Olivier Boscagli, Ibrahim Sangaré en Carlos Vinícius. Het drietal moest in de UEFA Europa Conference League wedstrijd van afgelopen donderdag noodgedwongen toekijken vanwege een schorsing. “Dat geeft ons direct meer keuze. Het zal het team sterker maken en ons daarbij helpen in het behalen van een goed resultaat.”

Eerder dit seizoen

De confrontatie eerder dit seizoen eindigde in een 1-1 gelijkspel. “Destijds zaten we in een goede flow. We speelden een goede wedstrijd met een prima eerste helft en creëerden een hoop kansen. Uiteindelijk beloonden we onszelf niet. Dat is iets waar we zondag meedogenlozer in moeten zijn”, analyseert Schmidt.

Fans
Door de aangekondigde versoepelingen vanuit het kabinet speelt PSV aankomende zondag voor het eerst sinds eind oktober weer in een vol Philips Stadion. “Het feit dat we eindelijk weer in een vol Philips Stadion spelen, motiveert ons des te meer. Als wij aankomende zondag ons eigen spel spelen, ben ik er van overtuigd dat we de drie punten in Eindhoven houden.”

Denk jij alles te weten van onze tegenstander?
SPEEL DE WEDSTRIJDQUIZ