Schmidt trots op de spelers: ‘Ze hebben vertrouwen verdiend’

Schmidt trots op de spelers: ‘Ze hebben vertrouwen verdiend’
2 min
PSV1

Roger Schmidt mag zich Hoofdcoach van de koploper noemen, na de overwinning op N.E.C. Hij trots op de spelers, maar hij ziet nog enkele verbeterpunten.

Tot het uiterste
“We doen altijd ons best. Na 16 wedstrijden hebben we 37 punten, dat is goed", vertelt Schmidt. “Het is niet makkelijk om zo’n wedstrijd in te gaan. Je ziet dat de concurrentie punten verspeelt, en daar moet je op reageren. Dat is moeilijker dan het lijkt. Maar wij gaan altijd tot het uiterste en dat is een belangrijke reden waarom we eerste staan.”

Goals
Beide doelpunten van PSV vielen in de laatste tien minuten van de wedstrijd. De invallers waren hierbij doorslaggevend. Volgens Schmidt zijn ze een belangrijk wapen: “Ik ben heel blij dat de wisselspelers zo goed klaarstaan. Ze hebben veel vertrouwen verdiend en waren vandaag belangrijk. Vertessen maakte de 1-1, Max was belangrijk bij de 1-2 en de assist van Romero was werkelijk fenomenaal. Dat Maxi die bal kon geven, had ik niet verwacht.”

Winterstop
Toch was het niet de makkelijkste wedstrijd van PSV. Dat zag Schmidt ook. “De aanvallende oplossing kwamen niet. Gelukkig ging het beter in de tweede helft. We hebben deze overwinning verdiend. Onze teamgeest en zelfvertrouwen zijn onze belangrijkste kwaliteiten. Maar we hebben nog ruimte om te ontwikkelen. Dat moeten we ook doen, want we willen blijven vechten en ook als koploper de winterstop ingaan."