Schmidt tevreden met selectie: ‘Klaar voor Engelse weken’

Schmidt tevreden met selectie: ‘Klaar voor Engelse weken’
3 min
PSV1

PSV speelt in de komende negen weken liefst zestien wedstrijden. Hoofdcoach Roger Schmidt blikte vrijdagmiddag vooruit op de ‘Engelse weken’ die hij met de club in het vooruitzicht heeft, zoals hij het zelf noemde. Te beginnen met de uitwedstrijd zondag tegen PEC Zwolle. ‘We hebben er zin in.’

Geduld  
Op PSV Campus De Herdgang trof Schmidt vrijdag voor het eerst een nagenoeg complete spelersgroep. Daarbij onder meer Ibrahim Sangaré, Mario Götze en Adrian Fein die de club in de laatste week van de transferperiode kwamen versterken. “Ik heb een aantal keer aangegeven dat we geduld moesten hebben”, blikte Schmidt terug op het einde van het transferwindow. “Dat hadden we gelukkig en ik ben op dit moment heel tevreden met de selectie zoals die is. Het voelt een beetje als een nieuw begin. We zijn voor het eerst met alle spelers bij elkaar en gaan de komende periode enorm veel wedstrijden spelen. De uitdaging is om er een geheel van te smeden en iedereen te overtuigen van onze voetbalideeën. Daar kijk ik naar uit.”

‘English weeks’
De versterkingen waren volgens Schmidt nodig omdat PSV de komende weken zoals gezegd veel duels gaat spelen. Zelf omschreef hij het als ‘English weeks’, verwijzend naar het vrijwel constante dubbele programma in de Engelse Premier League. “Het is een zwaar, maar mooi schema”, zei Schmidt. “En daarvoor was de selectie niet breed genoeg. Met alle jongens erbij hebben we nu twintig veldspelers. Dat is het minimale aantal dat je in mijn eigen nodig hebt als je internationaal speelt.”

Positief
“We hebben nu ook de mogelijkheid om af en toe wat te wijzigen”, vervolgde hij wijzende op zijn selectie. “Omdat de jongens door het voortijdig afgebroken vorige seizoen minder ritme hebben, is het zwaar om wekelijks op zowel donderdag als zondag te presteren. Ik denk dat dat met de spelers die we hebben aangetrokken beter kan. Het zijn stuk voor stuk jongens die gemotiveerd zijn en veel plezier aan de groep toevoegen. Het zijn niet alleen goede spelers, maar ook fijne mensen. Ik merk dat ze een positief effect hebben op iedereen.”

Titelfavoriet  
Schmidt bestreed dat PSV door de laatste aanwinsten direct de grote titelfavoriet is. “Dat is volgens mij de club met het grootste budget. Dat zijn wij niet.”, zei de Hoofdcoach. “Wij zijn de uitdager. We hebben natuurlijk een goede selectie, maar ook het geluk nodig dat we weinig blessures oplopen. Laten we ons eerst maar eens focussen op wekelijks het beste van onszelf geven.”

Teze klachtenvrij
Te beginnen tegen PEC Zwolle. “Op dat duel bereiden we ons vandaag en morgen met heel het team voor. De afgelopen weken hebben we de nieuwe jongens in de groep geïntegreerd. Vanaf vandaag kunnen we met iedereen trainen”, aldus Schmidt die aangaf dat Jordan Teze klachtenvrij is na zijn positieve coronatest eerder deze week en dus weer aansluit bij de training. Ook Cody Gakpo en Mo Ihattaren, die kampten met lichte kwetsuren, zijn er volgens de Duitser bij. “Alleen Eran (Zahavi, red.) is met wat klachten teruggekeerd. Ik verwacht dat hij morgen fit is”, besloot Schmidt.