Schmidt tevreden: ‘Gedaan wat we moesten doen’

Schmidt tevreden: ‘Gedaan wat we moesten doen’
2 min
PSV1

Voor Roger Schmidt was het een bijzondere wedstrijd tegen FC Groningen. 2022 werd gestart met een overwinning en Joey Veerman maakte zijn debuut. Schmidt zag wat puntjes om te verbeteren, maar al met al is hij positief.

Klus geklaard
“Ik ben blij met de overwinning”, vertelt de Hoofdcoach bij ESPN. “Een vroege goal is altijd fijn, we gaven weinig ruimte weg, maar het was geen perfecte wedstrijd. Een tweede goal was prettig geweest om meer rust te krijgen. We mogen wel blij zijn met de drie punten en onze mentaliteit. We hebben gedaan wat we moesten doen en kunnen nu door. Je moet altijd blijven vechten.”

Veerman
Joey Veerman maakte vandaag zijn debuut en als het aan Schmidt ligt, heeft hij zijn moment goed gepakt. “Ik ben trots op hem”, vertelt de Hoofdcoach. “Hij viel goed in en was gelijk een belangrijk onderdeel van het team. Hij laat zien dat hij kan vechten en een goede pass kan geven. Hij heeft zeker geholpen met het behalen van de drie punten.”

Belangrijke week
Nu staat er een belangrijke week te wachten, te beginnen met het bekerduel tegen Telstar. Schmidt houdt het hoofd koel als hij vooruit kijkt: “De beker is heel belangrijk voor ons. We willen door naar de volgende ronde. Daarnaast kan deze wedstrijd ons helpen om in een goed ritme te komen en dat hebben we nodig in aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax op zondag.”