Schmidt tevreden: ‘Belangrijk om deze flow te blijven’

Schmidt tevreden: ‘Belangrijk om deze flow te blijven’
2 min
PSV1

PSV wist overtuigend te winnen van SC Cambuur in een belangrijke wedstrijd. Hoofdcoach Roger Schmidt zet nu het vizier op de return tegen Benfica, waar hij zijn team op topniveau verwacht.

Flow
“Ik ben blij dat we winnen. Het is belangrijk voor ons om in deze flow te blijven en het vertrouwen te houden’, vertelt Schmidt. De Hoofdcoach verwachtte een moeilijke wedstrijd, maar zijn ploeg trok aan het langste eind. Dat is goed voor de teamgeest, vindt hij: “Het is altijd moeilijk om te spelen tegen de promovendus. Ze hebben veel motivatie. Maar nu wij gewonnen hebben gaat die motivatie naar ons.”

Meer dan ok
Op het veld lieten veel spelers zich van hun beste kant zien. Zo ook Bruma. De Portugees lijkt steeds beter zijn draai te vinden in het team. Schmidt is dat niet ontgaan: “Hij was niet gewoon ok, hij speelde meer dan ok. Hij is gefocust op zijn training en is graag bij het team. Hij heeft vertrouwen nodig om goed te voetballen en door zijn prestaties heeft hij dat vertrouwen gekregen. Hij wil graag spelen, en op hoog niveau spelen.” Ook aanvoerder Marco van Ginkel kreeg de nodige lof van Schmidt: “Hij is heel belangrijk voor ons, als voetballer en als captain. Door zijn blessure is dit de start van zijn nieuwe carrière.”