Schmidt tevreden: ‘Al met al een hele goede wedstrijd’

Schmidt tevreden: ‘Al met al een hele goede wedstrijd’
2 min
PSV1

PSV speelde een dominante wedstrijd tegen Heracles Almelo. Drie belangrijke punten zijn in Eindhoven gebleven. Hoofdcoach Roger Schmidt is positief, maar vindt dat er nog verbetering mogelijk is bij PSV.

Focus
“Het was een goede wedstrijd met een goede tactiek, maar zeker niet makkelijk”, reflecteert de Hoofdcoach. “Onze pressing, balbezit en verdedigend werk waren uitstekend, met name in de eerste helft. Al moeten we wel de wedstrijd eerder beslissen. We hadden het slot er al op kunnen gooien na 30 of 40 minuten. Als dat niet gebeurt, moet je wel gefocust blijven. Al met al was het een goede wedstrijd, met uitzondering van de tegentreffer en de gemiste kansen.”

Spanning
De spanning kwam nog kort terug toen Heracles scoorde, maar PSV herpakte zich binnen enkele minuten door de 3-1 te maken. “Daar moet je mee om kunnen gaan”, stelt Schmidt. “We deden snel wat terug toen het moest en kwamen nauwelijks in de problemen. Op dit moment zit er een hele goede balans in het team. We zijn natuurlijk ook blij dat Cody Gakpo en Armando Obispo terug zijn, dat geeft ons meer opties.”

MOTM
Joey Veerman werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd door de supporters van PSV. Een terechte beslissing, als het aan Schmidt ligt: “Hij heeft veel zelfvertrouwen aan de bal en kan altijd een oplossing vinden. Ook als hij onder druk staat, dat is een van zijn belangrijkste talenten. Hij maakte zelf de 1-0 en was ook belangrijk bij onze derde goal. Hij is een ontzettend complete speler.”