Schmidt reageert op loting en focust op Fortuna-thuis

Artikel
Schmidt reageert op loting en focust op Fortuna-thuis

PSV treft het Engelse Leicester City in de kwartfinale van de UEFA Conference League. Hoofdcoach Roger Schmidt kijkt uit naar de dubbele ontmoeting met de huidige nummer twaalf van de Premier League. “Het is een sterke opponent. Dit soort wedstrijden maakt de Conference League erg aantrekkelijk.”

Analyse
“Het is de sterkste tegenstander die we tot nu toe tegenkomen”, vindt Schmidt. “Ze spelen in een van de sterkste competities ter wereld. Fysiek zijn ze erg sterk en ze komen voetballend goed voor de dag. Er liggen twee mooie wedstrijden in het verschiet. We zijn erg blij dat we de tweede wedstrijd thuis spelen. Dat kan een licht voordeel zijn.”

Bijzonder seizoen
Schmidt voelt dat er iets bijzonders aan het ontstaan is in de spelersgroep. “Het is niet alledaags dat we in de maand april op drie fronten meestrijden. Wellicht liggen er nog mooie dingen in het verschiet. De spelersgroep voelt dat ook. Voor nu is het echter zaak ons te focussen op de eerstvolgende wedstrijd. Het is altijd een uitdaging om na een uitwedstrijd op donderdag het daaropvolgende weekend weer te moeten spelen. Vorige week hebben we laten zien dat het ons goed afging. Dat hopen we komende zondag tegen Fortuna Sittard ook te doen.”

Fortuna
Fortuna is dit seizoen een bekende voor PSV. De club speelde al tweemaal eerder tegen de Limburgers. PSV trok twee keer aan het langste eind. “We weten hoe Fortuna speelt. We zijn hen al tegengekomen in de beker en uiteraard ook in het heenduel. We moeten de focus gedurende negentig minuten behouden en zorgen dat we goed georganiseerd staan opgesteld. Alleen zo voorkomen we dat zij uit het niets een doelpunt scoren”, zegt de Duitser.

Gakpo
Cody Gakpo kwam niet ongeschonden uit de clash van donderdag. “We kennen de ernst van zijn blessure nog niet. Als ik hem zo zie lopen dan wordt de wedstrijd van zondag hoe dan ook een lastig verhaal. We hopen dat hij niet al te lange tijd uit de roulatie is. Voor de rest hebben we dezelfde selectie als tegen FC Kopenhagen tot onze beschikking.”