Schmidt prijst vechtlust: ‘Ons niveau was heel hoog’

Schmidt prijst vechtlust: ‘Ons niveau was heel hoog’
2 min
PSV1

Na een bizarre heenwedstrijd heeft PSV de kwartfinale van de UEFA Conference League op overtuigende wijze bereikt. Hoofdcoach Roger Schmidt zag een effectief PSV spelen, vertelt hij bij ESPN.

Op slot
“Ons niveau was heel hoog, over de hele wedstrijd”, vertelt Schmidt. “We wilden op ons best zijn en vanaf het begin voor doelpunten gaan. In balbezit vonden we constant oplossingen en elke speler vroeg veel om de bal. In het zestienmetergebied zag ik goed positiespel en maakten we de juiste beslissingen. Door twee keer te scoren in de eerste helft hebben we de wedstrijd op slot gegooid.”

Jagen
PSV ging met twee doelpunten voorsprong de rust in, maar volgens Schmidt PSV wel doorgaan met scoren: “In de rust zei ik tegen het team dat we voor de derde goal moesten gaan. Één goal verandert alles, ook de atmosfeer in het stadion. Als FC Kopenhagen scoort, krijgen ze meer energie. De wedstrijd moest worden afgemaakt en daarvoor was de nul houden ook belangrijk.”

Spits
Een van de uitblinkers vandaag was Eran Zahavi, de spits nam twee doelpunten voor zijn rekening. Schmidt heeft daarom wat positieve woorden voor hem over. “Hij doet het heel goed”, vertelt de Hoofdcoach. “Hij werkt ontzettend hard, ook op het veld. Voor jonge spelers laat hij zich zien als een goed rolmodel. Hij is altijd op jacht naar goals en beloont zichzelf nu veel.”