Schmidt prijst Teze: ‘Een hele veelzijdige speler’

Schmidt prijst Teze: ‘Een hele veelzijdige speler’
2 min
PSV1

Voor PSV staat er een cruciale week te wachten. De ploeg heeft zichzelf extra gemotiveerd door te winnen van RKC Waalwijk. Roger Schmidt is tevreden met wat hij heeft gezien.

Strijdplan
De opstelling van PSV was op zes plaatsen gewijzigd. Enkele spelers kregen rust en anderen kregen de kans om ritme op te bouwen. Schmidt is zeer tevreden met hoe de ploeg het heeft aangepakt. “Het lijkt altijd makkelijk, maar je moet de juiste houding hebben en het plan goed uitvoeren”, vertelt Schmidt. “Ik heb veel waardering voor hoe het vandaag is gegaan. De spelers die de afgelopen weken minder hebben gespeeld, hebben zich vandaag goed laten zien. Ik ben blij met de prestaties die de ploeg heeft geleverd.”

Teze
De 2-0 werd in de touwen geschoten door Jordan Teze. Daarmee maakte de rechtsback uit eigen jeugd zijn eerste goal in de hoofdmacht van PSV. Schmidt heeft complimenten voor zijn prestaties: “Hij heeft het goed gedaan, vooral met het doelpunt. Het was geen makkelijke goal om te maken. Zijn loopactie was goed en de afronding ook. Vinícius gaf ook een slimme bal om hem in stelling te brengen. Teze is een veelzijdige speler om in het team te hebben. Hij doet het goed centraal in de verdediging en vandaag liet hij zich uitstekend zien als rechtsback.”