Schmidt over topper: 'We weten dat we kunnen winnen'

Artikel
Schmidt over topper: 'We weten dat we kunnen winnen'

PSV is klaar voor de topper tegen Ajax. Roger Schmidt laat weten dat hij een pittig duel verwacht. “Van het begin- tot het eindsignaal moeten wij volledig geconcentreerd zijn. We moeten al onze wapens en kwaliteiten gebruiken. We weten dat we kunnen winnen.”

Vertrouwen
De hoofdcoach laat weten dat hij niet blijft hangen in de nederlaag tegen Ajax begin dit seizoen. “Natuurlijk is het vervelend dat we dat duel met die cijfers verloren, maar dat moeten we nu los laten. We zaten er toen niet lekker in. We verloren keyspelers zoals Cody Gakpo en Noni Madueke in de wedstrijd ervoor tegen Monaco. Hierdoor moesten we improviseren.” Hij vertelt dat elke wedstrijd een eigen verhaal heeft.” We moeten nu vooruit. We hebben dit seizoen al laten zien dat we tegen teams zoals AZ en Ajax kunnen winnen. We moeten ons zondag goed focussen en dan heb ik er vertrouwen in.”

Tegenvaller
Dat het een belangrijke wedstrijd wordt, bevestigt Schmidt. “We krijgen de kans om de voorsprong te vergroten en daar zullen we hard voor werken.” Wel beaamt hij dat niet alles meezit. “Je hebt een voordeel als je in je eigen stadion speelt met publiek. Helaas is dat nog niet toegestaan. Ook zijn er een aantal belangrijke spelers geblesseerd en is een deel van de selectie niet helemaal fit. Dat zit tegen. Desondanks weten wij dat we kunnen winnen en onze beste performance kunnen laten zien.

Kwaliteiten
Ondanks dat er meerdere spelers zondag niet aanwezig kunnen zijn, heeft de club goede opties. “Joey Veerman maakte donderdag zijn debuut tegen Telstar. Hij speelde een goede wedstrijd en maakte zelfs één doelpunt. Hij is een slimme jongen en integreert snel. We zijn dan ook heel erg blij met hem.” Ook Eran Zahavi verscheen donderdag weer op het veld na een aantal maanden blessureleed en zal zondag zijn team waarschijnlijk weer kunnen versterken.