Schmidt opbouwend: ‘Laten zien dat we stappen vooruit maken’

Schmidt opbouwend: ‘Laten zien dat we stappen vooruit maken’
2 min
PSV1

Eredivisievoetbal staat weer op het programma dit weekend. PSV ontvangt FC Groningen in het Philips Stadion. Hoofdcoach Roger Schmidt bekijkt de stand van zaken.

Kater
In aanloop naar de wedstrijd heerst de kater nog van het gelijke spel tegen Benfica. Schmidt hoopt tegen FC Groningen de goede vorm weer te vinden: “Ik ben, net als de spelers, teleurgesteld. Maar we moeten vooruit kijken, dat is voetbal. We willen in de competitie laten zien dat we stappen vooruit maken door een goede wedstrijd te spelen dit weekend. Goede goals maken, dan kunnen we het van ons afzetten. Ik verwacht dat we hard moeten werken.”

Oranje
Voor twee PSV’ers was er goed nieuws vanmorgen. Cody Gakpo en Joël Drommel zijn opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands Elftal. Volgens Schmidt hebben beide spelers het verdiend: “Allebei hebben ze grote stappen gemaakt. Gakpo is een goede speler met veel potentieel. Nu ook een goede vice-aanvoerder, hij straalt leiderschap uit. Drommel vind ik ook een logische keuze. Hij heeft laten zien dat hij op Europees niveau goed kan spelen. Hij is een moderne doelman. Voor beiden is het een fijne beloning."