Schmidt: Niet goed, wel karakter getoond

Schmidt: Niet goed, wel karakter getoond
2 min

Roger Schmidt was niet tevreden over het spel van zijn ploeg, maar prijsde wel het karakter waarmee PSV zich uiteindelijk nog naar de zege knokte. ‘Als we iets moeten meenemen van deze wedstrijd is dat we niet hebben opgegeven’, aldus de hoofdcoach van PSV. Aanvoerder Denzel Dumfries nam het na afloop op voor keeper doelman Yvon Mvogo.

Mvogo
Na het laatste fluitsignaal liep hij, samen met vrijwel de gehele selectie direct naar Mvogo, die tien minuten voor tijd ongelukkig de 1-1 inleidde. “Ik denk dat Yvon al bezig was met de spelvoortzetting en niet opmerkte dat de bal wat versprong”, reageerde Schmidt over de tegentreffer. “Ontzettend vervelend, vooral voor hem zelf. Met de actie van vorige week in het achterhoofd is dit geen fijne start voor hem, maar Yvon is een supergoede keeper. Dat zal hij nog laten zien.” Ook Dumfries nam het op voor zijn doelman. “Volgens mij heeft iedereen gezien dat dit botte pech is. Die bal stuit op vlak voor hij ‘m wil raken en rolt daarna in het doel. Hij doet dit niet expres hè. We zijn een team, ook wij maken fouten.”

Spelniveau
Volgens Schmidt was het voetbal van PSV tegen Emmen niet goed. “Maar we hebben wel karakter getoond”, aldus de Duitser. “Ik heb opnieuw veel geleerd over mijn team. We hebben gewonnen, verdiend vind ik, maar we zullen moeten verbeteren.” Dat PSV uiteindelijk drie punten overhield aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen kwam onder meer doordat Schmidt aanvaller Romero bracht. “Als trainer kun je zo laat in de wedstrijd niet zo heel veel meer doen, behalve wisselen”, nuanceerde de hoofdcoach. “Maxi legt enorm veel energie in de training en ik ben heel blij dat hij dat nu ook in de wedstrijd kon doen. In de eerste plaats voor hemzelf. Een beter moment om je eerste treffer voor PSV te maken is er niet.” Dat beaamde Dumfries. “Maxi valt fantastisch in. Hij heeft hard geknokt om terug te komen en is nu belangrijk voor het team. Prachtig voor die jongen.”