Schmidt na zorgeloos duel: ‘We hebben heel slim gespeeld’

Artikel
Schmidt na zorgeloos duel: ‘We hebben heel slim gespeeld’

PSV kende een eenvoudige middag in Eindhoven. De ploeg had geen kind aan Fortuna Sittard, daarom kan Hoofdcoach Roger Schmidt met een grote glimlach terugblikken op de wedstrijd.

Drukte
“We waren niet bang”, zegt Schmidt duidelijk. “Het is altijd een uitdaging om op donderdag een Europese uitwedstrijd te spelen en er dan zondag weer te moeten staan, maar we moeten dit ritme volhouden. We doen nog mee in de Conference League, de KNVB Beker en de Eredivisie. Overal kunnen we nog prijzen pakken dus we gaan door.”

Opladen
PSV speelde een dominant duel. Volgens Schmidt is het strijdplan goed uitgevoerd: “Op het juiste moment scoren is heel belangrijk. Goed starten en dan de wedstrijd op slot gooien, dat is nu gelukt. Nu hebben we wat tijd om onze batterijen op te laden. De volgende wedstrijd tegen FC Twente wordt moeilijk, maar we willen het seizoen op topniveau eindigen. Daarom is het ook prettig om te zien dat onze invallers goede prestaties leveren. Onze hele selectie moet op en top zijn.”

Prijzen
“Het leek makkelijk vandaag”, vervolgt de Hoofdcoach. “Maar dat komt vooral omdat we ze geen mogelijkheden hebben gegeven in de wedstrijd. We hebben slim gespeeld. Het doel was om dit blok af te sluiten met een overwinning. De laatste wedstrijden gaan goed, maar het is een soort warming-up. De belangrijkste weken moeten we nog komen en in april gaan we om prijzen spelen.”