Schmidt kijkt vooruit: ‘Deze lijn doorzetten en kampioen worden’

Artikel
Schmidt kijkt vooruit: ‘Deze lijn doorzetten en kampioen worden’

Het winterkampioenschap is gehaald, maar het einde van de competitie is nog niet in zicht. Dat beseft Hoofdcoach Roger Schmidt ook. Na een bijzonder jaar kijkt de trainer vooruit op 2022.

Vakantie
“Zonder fans is het moeilijk om het jaar feestelijk te beëindigen”, vertelt Schmidt. “Gelukkig hebben we ze winst kunnen geven. Drie punten waren het belangrijkst. Nu kunnen we als koploper vakantie nemen. Het was geen makkelijk jaar voor ons, we hebben 32 wedstrijden in 6 maanden gehad. Onze internationals nog meer. Rust nemen is nu belangrijk. Het seizoen is op de helft, dus we hebben nog wel even te gaan.

Ambitie
Voor de tweede seizoenshelft staan de doelen klaar voor Schmidt. “Onze geblesseerde spelers terugkrijgen, deze lijn doorzetten en kampioen worden”, vertelt de Hoofdcoach ambitieus. “We zitten in een goede positie, maar er is altijd ruimte om door te groeien. Dat moeten we doen. Sommige momenten moeten we beter gebruiken, de efficiëntie kan beter, maar we mogen nu blij zijn met waar we staan. De spelers doen het goed, we moeten doorzetten tot het einde.”

Supporters
Een tegenvaller deze feestdagen, is dat de supporters er niet bij konden zijn in de laatste wedstrijd van het jaar. De ploeg heeft veel aan de steun van de fans, volgens Schmidt: “We missen de supporters. We hebben ze een paar weken mogen zien, de atmosfeer is zo veel beter als ze er zijn. Hopelijk zien we ze snel weer terug. We willen het seizoen afsluiten in een vol stadion."