Schmidt kampt met twijfelgevallen in aanloop naar ‘sterk’ Twente

Schmidt kampt met twijfelgevallen in aanloop naar ‘sterk’ Twente
2 min
PSV1

Hoofdcoach Roger Schmidt kijkt uit naar de wedstrijd tussen PSV en FC Twente. Zijn ploeg neemt het zaterdagavond in Enschede op tegen de huidige nummer vier van de Eredivisie. Achter de namen van Ibrahim Sangaré, Cody Gakpo, Érick Gutiérrez en Jordan Teze staat een vraagteken. André Ramalho lijkt weer inzetbaar.

Waakzaam
“Twente is een sterke tegenstander”, weet Schmidt. “Het speelt verzorgd voetbal. De voorbije weken steekt de club in een goede vorm. De laatste drie wedstrijden won FC Twente met 1-0. In mijn ogen staat de organisatie als een huis. Het is een ploeg die maar één doelpunt nodig heeft om de overwinning binnen te slepen. Aan zelfvertrouwen bij hen geen gebrek. Gelukkig is dat bij ons ook het geval.”

Vraagtekens
Schmidt zet nog een vraagteken achter de naam van enkele spelers. “Jordan en Ibrahim zijn licht geblesseerd teruggekeerd van de nationale ploeg. Cody is ook nog steeds geen zekerheid. De afsluitende training zal beslissend zijn voor hen. Daarna kunnen we de knoop doorhakken en kijken of het mogelijk is hen op te stellen. Voor André ziet het er goed uit. Hij traint momenteel weer volledig met de groep, maar is een lange tijd afwezig geweest. We zullen geen onnodige risico’s met hem nemen.”

Eerder dit seizoen
“We speelden een goede thuiswedstrijd tegen hen”, refereert Schmidt aan de 5-2 zege in het Philips Stadion. “De openingsfase was nog wat rommelig van onze kant. Zij scoorden daarin twee mooie goals. Vervolgens creëerden wij een hoop goede kansen en scoorden we nog enkele doelpunten. Het was een overtuigende zege. Morgen verwacht ik een ander soort wedstrijd.”

Vechter Guti
Guti speelde woensdagnacht met Mexico tegen El Salvador. “Hij is er hopelijk gewoon bij”, zegt Schmidt. “Hij is een Mexicaan. En dat zijn vechters. We zullen morgenochtend bekijken of hij fit genoeg is om te spelen.” Ryan Thomas en Phillipp Mwene ontbreken in ieder geval. Het tweetal heeft nog enkele weken nodig om terug te keren van een blessure.