Schmidt hoopt op terugkeer Boscagli in lastig duel tegen Utrecht

Schmidt hoopt op terugkeer Boscagli in lastig duel tegen Utrecht
2 min
PSV1

Hoofdcoach Roger Schmidt hoopt zondag met een voldoende herstelde selectie richting Utrecht af te reizen. De trainer heeft in het duel met FC Utrecht van zondag mogelijk weer de beschikking over Olivier Boscagli. De Franse verdediger moest het duel tegen FC Kopenhagen noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan.

Utrecht
“Het is nooit makkelijk om tegen Utrecht te spelen. In de heenwedstrijd kwamen we op achterstand, maar wisten we dit uiteindelijk nog om te buigen in een overwinning. Ze zullen in hun eigen stadion anders voor de dag komen dan destijds. Met de aanwezigheid van hun fanatieke aanhang strijden zij voor elke meter. Gelukkig worden wij ook wederom gesteund door een vol uitvak. Die steun maakt ons sterker”, vertelt Schmidt.

Kopenhagen
De Duitse coach trekt een hoop leer uit de wedstrijd tegen Kopenhagen van afgelopen donderdag. “De spelers speelden erg taakbewust. Tactisch hadden we het in grote delen van de wedstrijd goed voor elkaar. Natuurlijk is het zo dat er altijd een boel beter kan. We nemen een hoop mee uit deze wedstrijd en dat gebruiken we weer in aanloop naar de wedstrijd van aankomende zondag.”

Herstel
“Het is allereerst zaak om te herstellen van de zware clash in de Conference League”, doelt Schmidt op de wedstrijd tegen Kopenhagen. “De basisspelers zijn vandaag begonnen met het gebruikelijke herstelproces. Met de spelers die gisteren niet startten, hebben we een goede trainingssessie gehad. Het is fijn dat ik veel smaken heb om uit te kiezen.”

Boscagli
Boscagli ontbrak tegen Kopenhagen vanwege ziekte. “Met een beetje geluk keert Olivier weer terug in de wedstrijdselectie. Op het moment heeft hij nog lichte griepverschijnselen. We zullen in de loop van het weekend bekijken of hij beschikbaar is voor de wedstrijd van aankomende zondag. Ryan Thomas, André Ramalho en Richard Ledezma ontbreken in ieder geval bij PSV. Voor Phillipp Mwene komt de wedstrijd vermoedelijk ook te vroeg.

wedstrijden
PSV1