Schmidt hoopt op Gakpo tegen Feyenoord

Schmidt hoopt op Gakpo tegen Feyenoord
2 min
PSV1

Roger Schmidt hoopt dat Cody Gakpo zondag weer aan kan sluiten bij de selectie van PSV. De Hoofdcoach bepaalt zaterdag of de Eindhovense aanvaller tegen Feyenoord zijn rentree kan maken. ‘We hebben hem, Mario Götze en Noni Madueke moeten missen tijdens een aantal belangrijke wedstrijden’, aldus Schmidt.

Feyenoord-uit
De hoofdcoach van PSV sprak die woorden vrijdag tijdens het wekelijkse persmoment. Eén van de belangrijke wedstrijden die het door Schmidt genoemde trio miste, was de uitwedstrijd tegen Feyenoord. In De Kuip verloor PSV eerder dit jaar geflatteerd met 3-1. “Ik ben er nog altijd van overtuigd dat we in Rotterdam een goede wedstrijd speelden”, blikte Schmidt terug. “We maakten een aantal fouten, waardoor zij konden scoren en waren zelf niet effectief genoeg. Dat is geen toeval. De restverdediging was niet altijd op orde en voor de goal maakten we soms de verkeerde keuzes.  Zondag moet dat beter.”

Concurrent
Het verschil met Feyenoord is de afgelopen weken opgelopen tot 8 punten in het voordeel van PSV. Zondag zou PSV de achterstand schier onoverbrugbaar kunnen maken en zo een concurrent voor de tweede plaats kunnen verliezen. “Natuurlijk zijn ze nog een concurrent. Het is een team met veel individuele kwaliteiten en een team dat zich tijdens een wedstrijd tactisch kan aanpassen aan de tussenstand. Dat zag je ook in januari. We moeten laten zien dat we daarvan hebben geleerd”, aldus Schmidt.

Nijhuis
PSV - Feyenoord staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. In de media werd de keuze van de KNVB om juist hem de topper te laten fluiten pikant genoemd, gezien de eerdere woordenwisseling tussen Schmidt en Nijhuis. De hoofdcoach van PSV wil daar geen aandacht aan besteden. “Ik heb nog niet met hem gesproken. Ik heb genoeg over scheidsrechters gezegd dit seizoen. Daar laat ik het bij. Misschien heb ik er zelfs wat te veel over gesproken”, zei Schmidt met een lach. “Ik focus me op PSV. Iedere wedstrijd die we winnen, brengt ons dichter bij een goede uitgangspositie in de competitie.”