Schmidt: 'Het was niet perfect, maar wel een verdiende winst'

Schmidt: 'Het was niet perfect, maar wel een verdiende winst'
2 min
PSV1

Hoofdcoach Roger Schmidt heeft nog geen nederlaag hoeven incasseren in de Eredivisie met zijn ploeg. Ook tegen FC Groningen trok PSV aan het langste eind. De Duitser blikt terug op een bizarre wedstrijd.

Hard gewerkt
“De twee tegendoelpunten waren niet prettig”, analyseert Schmidt. “We hebben een aantal goede weken gehad. Vandaag was het ook goed maar er waren aandachtspunten in de verdediging. We hadden wat problemen in het begin. Niet elke overwinning zal makkelijk komen. De tegenstander was fris en goed voorbereid. Door de vele wedstrijden die we hebben gespeeld was het moeilijker voor ons. Maar we hebben hard gewerkt en goede goals gescoord. Het was niet perfect, maar wel een verdiende winst. Op moeilijke momenten moet je karakter tonen, dat hebben we gedaan.”

Gakpo & Bruma

Schmidt was in het bijzonder gecharmeerd van Cody Gakpo, die met een goal en twee assists zijn stempel op de wedstrijd drukte: “Hij heeft groots potentieel. Ik verwacht dat hij een hele mooie carrière gaat krijgen, hij staat nu pas aan het begin. Hij heeft de potentie om een leider voor het team te zijn. Een geboren Eindhovenaar, zit sinds zijn vijfde al bij de club. Als hij geen goede aanvoerder zou zijn, wie dan wel?” Ook voor Bruma heeft de trainer lof over. De Portugees nam in de slotminuten een doelpunt mee: “Hij maakt hele goede stappen en is blij in de groep. Zijn goal zal zijn zelfvertrouwen een goede boost geven. Hij heeft een nieuwe, frisse start kunnen maken bij PSV.”