Schmidt en PSV gaan vol voor ‘laatste kans’

Artikel
Schmidt en PSV gaan vol voor ‘laatste kans’

PSV strijdt donderdag tegen Sturm Graz om een ticket voor Europees voetbal na de winterstop. “Dit is de laatste kans die we hebben. We kijken ernaar uit om die te pakken”, aldus Hoofdcoach Roger Schmidt tijdens de voorbeschouwing.

“We weten wat we kunnen verwachten”
“We moeten morgen de drie punten pakken”, is Schmidt duidelijk over zijn intenties met PSV. “We hebben veel vertrouwen en weten ook dat we kunnen winnen.” Wel laat hij weten dat hij verwacht dat het geen makkelijke wedstrijd wordt. “Sturm Graz speelt agressief en is scherp aan de bal. Dit lieten ze duidelijk zien in de wedstrijden tegen AS Monaco en Real Sociedad. We hebben de wedstrijden geanalyseerd en we weten dan ook wat we kunnen verwachten.”

Goede stap
“Onze focus ligt bij het winnen van deze wedstrijd”, aldus Schmidt. “We hebben zaterdag tegen Vitesse laten zien dat we goed kunnen voetballen.” Volgens Schmidt zit zijn team in een goede flow. “We hebben de afgelopen wedstrijden goed gespeeld. We hebben veel gescoord, maar incasseerden ook veel tegendoelpunten. We wilden dat veranderen en dat is tegen Vitesse goed gelukt. De spelers waren gefocust en erg scherp in de verdediging. We hebben daardoor de nul gehouden, en dat is precies waar we voor gingen. Dat is een goede stap.”

“We moeten op topniveau blijven spelen”
Dat PSV heeft bewezen dat ze kunnen winnen, bevestigt Mario Götze die ook bij de voorbeschouwing aanwezig is. “We speelden vooral de eerste helft tegen Vitesse erg goed. Iedereen ging goed met zijn rol om en dat is heel positief. We waren scherp in de aanval en creëerden veel kansen. We moeten bij zulke wedstrijden, ondanks de vele blessures op topniveau spelen en dat deden we.  We waren dan ook erg blij met de overwinning.” Een opvallende rol in de flow die PSV te pakken heeft, is weggelegd voor Erick Gutiérrez. “Gutiérrez heeft zich in de afgelopen drie wedstrijden echt bewezen. Hij kan in belangrijke momenten veel balans brengen. Daarnaast weet hij goed de bal te behouden en het spel te controleren. Met Mario Götze en Ibrahim Sangaré naast hem, weten ze tegenstoten te voorkomen”, aldus Schmidt.

Herstel in spelersgroep verloopt goed
Philipp Max zal donderdag nog niet aanwezig zijn bij de wedstrijd. “Hij zit nog in quarantaine. Wanneer hij negatief wordt getest, kan hij weer meespelen”, aldus Schmidt Ook Cody Gakpo en Jordan Teze zijn niet bij de wedstrijd. Wel laat de hoofdcoach weten dat het herstel goed verloopt. “Ze zijn op de goede weg. Ik verwacht dat ze volgende week of die week daarop weer het team kunnen versterken.” Spits Maximiliano Romero is deze week uitgevallen. “We weten dat hij in ieder geval morgen nog niet fit is. Wel verwacht ik dat hij voor de kerst weer op het veld staat.”

Bekijk ook