Schmidt: ‘Elke wedstrijd is voor ons een finale’

Schmidt: ‘Elke wedstrijd is voor ons een finale’
2 min
PSV1

De wedstrijd tegen Willem II was niet zonder spanning, maar PSV trok uiteindelijk aan het langste eind. Hoofdcoach Roger Schmidt is kritisch over de wedstrijd, maar kijkt vooral uit naar de rest van het seizoen.

Belangrijke punten
“Er staat druk op ons, maar we winnen vaak en blijven stappen zetten”, vertelt Schmidt na afloop van de wedstrijd. “Vandaag pakken we drie belangrijke punten. Het was niet makkelijk. Willem II deed het goed. We moeten ons nu richten op de laatste drie wedstrijden. We staan op de tweede plek maar er kan nog veel gebeuren.”

Zondag
De volgende wedstrijd is tegen Feyenoord, dat op dit moment de derde plaats in de Eredivisie bekleedt. “Elke wedstrijd is voor ons een finale in de laatste weken. We richten ons volledig op de ontmoeting met Feyenoord. Zij spelen goed en zijn gemotiveerd, maar we gaan alles geven. We moeten simpelweg alles winnen”, vertelt de Hoofdcoach.

Vooruit kijken
Het vorige duel tegen Feyenoord verliep niet goed, maar Schmidt is er niet mee bezig: “We kijken niet naar het andere resultaat. Ik verwacht dat het een open wedstrijd wordt en we willen winnen. Het wordt zeker een uitdaging, maar we gaan ervoor. Verliezen is geen optie in deze fase van de competitie.”