Schmidt eist concentratie: ‘Zou stom zijn RKC te onderschatten’

Schmidt eist concentratie: ‘Zou stom zijn RKC te onderschatten’
2 min
PSV1

Hoofdcoach Roger Schmidt kijkt amper twaalf uur na het 0-0 gelijkspel tegen Leicester City alweer vooruit. PSV speelt zondagmiddag om 14.30 uur tegen RKC Waalwijk en dat duel mag zijn ploeg niet lichtzinnig opvatten, vindt Schmidt.

Opladen
“We gaan onszelf opladen voor de wedstrijd van zondag. Dat is de grote uitdaging na een intensief duel als dat van gisteren”, begint Schmidt zijn vooruitblik. “Gelukkig zijn we daar dit seizoen aan gewend geraakt. Sommige jongens zullen moeten herstellen van de inspanningen. We hebben een brede en sterke groep. Misschien voeren we daarom een aantal wisselingen in het team door. We zullen ervoor zorgen dat we er klaar voor zijn.”

Kracht
De wedstrijd tegen Leicester City heeft volgens Schmidt een hoop kracht gekost. “Ik ben trots op de inzet van mijn spelers. De intensiteit was hoog en het resultaat goed. Bij momenten hadden we misschien nog wel wat meer uit de wedstrijd kunnen halen. We misten soms de rust om iemand vrij voor de doelman te zetten. Maar al bij al is er voor mij weinig reden tot klagen over hoe we onszelf hebben gepresenteerd”, vindt Schmidt.

Vechtvoorhoede
Ook zondag verwacht de coach een goede instelling van zijn groep en dat moet ook wel. Volgens Schmidt is RKC vooral op fysiek vlak sterk. “Het zou stom zijn om RKC Waalwijk te onderschatten. Het team leunt in de voorhoede op spelers die fysiek erg sterk zijn en graag in duel met hun tegenstanders komen. Daarna vechten ze voor de tweede bal. We zullen zuiver met ons balbezit moeten omgaan. Eigenlijk zoals de wedstrijd die we rond Kerst speelden”, verwijst Schmidt naar de 4-1 overwinning eerder dit jaar tegen RKC Waalwijk.