Schmidt: ‘Dingen beter doen dan woensdag’

Schmidt: ‘Dingen beter doen dan woensdag’
2 min
PSV1

Hoofdcoach Roger Schmidt denkt dat PSV zaterdag de eerste overwinning van 2021 kan boeken als zijn ploeg leert van de fouten die het tegen AZ maakte. ‘We hebben voorin te weinig gebracht en zijn daarvoor hard gestraft.’

Dat zei de Hoofdcoach van PSV vrijdagochtend aan de rand van het trainingsveld op PSV Campus De Herdgang. Volgens Schmidt was de nederlaag te wijten aan de te lage mate van intensiteit van zijn spelers in de voorhoede. “Daar zullen we met elkaar over spreken. We kijken de beelden van de wedstrijd nog eens terug om te leren en de dingen in de wedstrijd tegen Sparta beter te doen.”

PSV moet het op Het Kasteel nog stellen zonder Mario Götze en Nick Viergever. Het meespelen van Cody Gakpo en Noni Madueke, die beiden tegen AZ ook afwezig waren, is ook twijfelachtig. “Maar ik ben ervan overtuigd dat we een goed resultaat kunnen halen. We zullen vechten voor de drie punten”, aldus Schmidt. Ook is onzeker of Marco van Ginkel weer minuten gaat maken. “Natuurlijk heeft hij nu speelminuten nodig, maar ik vraag me af of kunstgras nu de beste ondergrond voor hem is. Ik ga daarover met hem in gesprek.”