Schmidt blikt vooruit | ‘Wil het seizoen op een mooie manier afsluiten’

Artikel
Schmidt blikt vooruit | ‘Wil het seizoen op een mooie manier afsluiten’

Roger Schmidt is er alles aan gelegen het seizoen op een mooie manier af te sluiten. In de laatste thuiswedstrijd van Schmidt als hoofdcoach van PSV wil de coach daarin misschien zelfs plek inruimen voor enkele jeugdige talenten. “Het is belangrijk voor hen om een volgende stap te zetten in hun ontwikkeling.”

Afsluiter
“Het is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Dat is altijd een speciale wedstrijd”, weet Schmidt. “Voor nu focussen we ons echter op het zo goed mogelijk afsluiten van dit seizoen. We willen eindigen met twee overwinningen. Voor de fans zou het mooi zijn als we hen ook nog eenmaal kunnen trakteren op een aantrekkelijke thuiswedstrijd. NEC zal zich niet makkelijk gewonnen gegeven. Zij hebben de punten hard nodig in de strijd om Europees voetbal.”

Belangrijke overwinning
PSV won eerder dit seizoen met 2-1 in Nijmegen. Schmidt herinnert zich nog het een en ander van die wedstrijd. “Het was in meerdere opzichten een belangrijke overwinning. We startten niet goed aan die wedstrijd. We zetten hen vervolgens onder druk en creëerden een hoop kansen. We moesten lang wachten op de doelpunten, maar gelukkig trokken we de overwinning uiteindelijk over de streep. Daarmee kwamen we destijds aan kop te staan.”

Brede selectie
“Maxi Romero gaf een fraaie assist bij de winnende goal van Carlos Vinícius”, heugt Schmidt zich. “Dat staat wat mij betreft symbool voor dit seizoen. We hebben door de nodige blessures een hoop spelers moeten inzetten. Iedere speler heeft zijn eigen bijdrage. Ik kan de instelling van de wisselspelers alleen maar prijzen. Zij staan klaar wanneer anderen wegvallen. Ook op posities die hen niet gewoon zijn. Dat kan ik zeer waarderen.”

Jeugdig talent
De wedstrijdselectie omvat grotendeels dezelfde namen als afgelopen zondag. “Alleen Joey Veerman is een twijfelgeval. Hij heeft zondag een tik op zijn kuit gehad. Hij was in staat de wedstrijd uit te spelen, maar heeft naderhand wat last gekregen. De overige geblesseerde spelers keren dit seizoen zeker niet meer terug. Vanuit Jong PSV sluiten Johan Bakayoko, Mathias Kjølø, Dennis Vos en Jenson Seelt morgen aan. Wellicht is het een mooie mogelijkheid om hen speelminuten te gunnen. Het is belangrijk dat zij zich blijven ontwikkelen, ook met het oog op het komende seizoen”, sluit Schmidt af.