Schmidt blikt vooruit op ‘grote wedstrijd’

Artikel
Schmidt blikt vooruit op ‘grote wedstrijd’

PSV staat donderdagavond voor een uitdaging. Alleen bij een overwinning heeft de ploeg overwintering in de UEFA Europa League nog in eigen hand. Hoofdcoach Roger Schmidt blikt vooruit.

Grote wedstrijd
Niko Kovac, de trainer van AS Monaco, vertelde in zijn vooruitblik dat PSV moet winnen en verwacht daarom een aanvallende tegenstander. Schmidt bevestigde dat zijn ploeg op jacht gaat naar de overwinning in Stade Louis II. “We spelen morgen een grote en heel belangrijke wedstrijd. In de groep staan we onder druk en we willen juist overwintering in dit toernooi in eigen hand houden. Winst is daarvoor noodzakelijk, al kan er ook bij een gelijkspel nog alles gebeuren.”

Blessures 
Woensdagochtend maakte PSV bekend dat Gakpo, Madueke, Götze, Pröpper en Thomas niet meereizen naar Frankrijk. Een fikse aderlating voor het team. “We missen vijf spelers en het zijn niet de minsten. Ze hebben allemaal al laten zien hoe belangrijk ze voor PSV zijn”, beaamde Schmidt, die vertrouwen heeft in de spelers die wel bij de wedstrijd zitten. “Afgelopen zaterdag hebben we laten zien dat we ook zonder hen in staat zijn doelpunten te maken. De aanvallers hebben afgelopen zaterdag zelfvertrouwen gekregen en zijn gebrand om dat te laten zien.”

Opstelling
Of Schmidt met dezelfde elf begint als tegen FC Twente kon hij nog niet zeggen. “We hebben een aantal mogelijkheden om te variëren. Ik ben er nog niet helemaal uit wat de beste aanpak is voor morgen, maar ik verzeker iedereen dat we gemotiveerd zijn om alles te geven. In de eerste wedstrijd tegen Monaco misten we het geluk en daardoor behaalden we geen goed resultaat. Aan ons de taak om morgen opnieuw goed voetbal te laten zien en dat te koppelen aan resultaat.”

Bekijk ook