Schmidt blij met overwinning: ‘Een mooi verjaardagscadeau’

Schmidt blij met overwinning: ‘Een mooi verjaardagscadeau’
2 min
PSV1

De winst is niet alleen belangrijk voor PSV, voor Hoofdcoach Roger Schmidt is het ook een mooie manier om zijn verjaardag te vieren. Bij ESPN reageert hij op de wedstrijd in Utrecht.

Mentaliteit
“De winst is belangrijker dan mijn verjaardag, maar het is wel een mooi cadeau”, vertelt de Hoofdcoach. “Ik ben heel blij en ontzettend trots op het team. We hebben negentig minuten lang gevochten, onwijs hard gewerkt en onze beste mentaliteit getoond. FC Utrecht is een moeilijke ploeg om tegen te spelen, maar je kon echt aan het team zien dat we alles voor de drie punten gaven.”

Uitblinkers
Joël Drommel speelde een uitstekende pot vandaag en hield zijn doel schoon. Dat is Schmidt zeker niet ontgaan: “Joël heeft wat ups en downs gehad de laatste tijd. Hij laat nu ontzettend goed zien wat hij kan. Hij was dapper op het veld en mag heel blij zijn vandaag.” Ook Zahavi was een van de uitblinkers met zijn belangrijke doelpunt. “Eran kan scoren wanneer het het meest nodig is, dat is een van zijn belangrijkste talenten. We hebben veel goede spitsen in dit team.”

Speelschema
We hebben een druk schema. De titelstrijd is nog in volle gang, en dan moet je deze wedstrijden winnen”, vertelt Schmidt. “We doen nog mee om de beker, we maken nog kans in de Conference League en ook in de Eredivisie kan er nog veel gebeuren. Het seizoen duurt nog lang.” De return tegen FC Kopenhagen is aanstaande donderdag. Schmidt hoopt daar een belangrijke stap te kunnen zetten: “We gaan ons daar volledig op focussen. Het is een belangrijke wedstrijd die we moeten winnen.”