Schmidt bedankt PSV: ‘Het was een grote eer’

Artikel
Schmidt bedankt PSV: ‘Het was een grote eer’

Roger Schmidt heeft zijn laatste wedstrijd als Hoofdcoach van PSV achter de rug. Zijn dienstverband is afgesloten met een 2-1 overwinning. De trainer kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd in Eindhoven, vertelt hij bij ESPN.

Lastige wedstrijd
“Het was een lastig vandaag. We hebben 58 wedstrijden gespeeld, het was heel warm buiten. Het team is wat vermoeid en de tegenstander speelde fel, ondanks de degradatie. Uiteindelijk hebben we ons best gedaan en gewonnen. 81 punten is geen slecht resultaat. Ik kwam hier om te winnen, ondanks dat er niet veel meer was om voor te strijden. In de eerste helft waren we niet tiptop in orde, in de tweede helft vonden we meer structuur.”

Dankbaar
“Ik ben nu klaar bij PSV”, vervolgt Schmidt. “Het was een grote eer om onderdeel van de club te mogen zijn. Ik ben heel dankbaar richting Toon Gerbrands en John de Jong. Ik zal altijd positief terugkijken op mijn tijd hier en op een prettige manier contact houden met de club. Ik heb behoorlijk wat ervaring als trainer en ik weet hoe belangrijk het is om op een positieve manier alles af te sluiten. Ik ga nu nog wat tijd besteden met het team en daarna rustig nadenken over wat er komen gaat.”