Schmidt acht PSV klaar voor ‘special tournament’ KNVB Beker

Artikel
Schmidt acht PSV klaar voor ‘special tournament’ KNVB Beker

Roger Schmidt kijkt uit naar de start van het KNVB Beker-toernooi. Woensdag speelt PSV tegen Fortuna Sittard voor een plaats in de derde ronde. ‘We hebben een pittig schema met wedstrijden op zondag en woensdag. Desondanks is het team er helemaal klaar voor. De spelers zijn in goede vorm.’

Alleen winnaars
Schmidt laat weten dat hij de TOTO KNVB Beker ziet als een ‘special tournament’. "Dat komt omdat je constant tegen winnaars speelt. Ik hou van zo’n format. We doen morgen erg ons best om de wedstrijd te winnen en door te gaan naar de volgende ronde. Ons doel is uiteindelijk om de finale te bereiken. We nemen de beker erg serieus en we zijn gemotiveerd." 

Zoeken naar oplossingen
PSV stond in november ook tegenover Fortuna Sittard. Het werd toen 1-4. De Hoofdcoach weet daarom wat hij woensdag kan verwachten. "Fortuna Sittard speelt met een heel georganiseerde verdediging. Daarnaast zijn ze constant op zoek naar tegenaanvallen. Dit was afgelopen weekend tegen PEC Zwolle ook goed te zien. We moeten zoeken naar antwoorden op dat spel, maar daar heb ik zeker vertrouwen in."

Conference League
Schmidt blikt tot slot even terug op de loting voor de UEFA Conference League. "Je ziet dat er in de Conference League ook goede teams meespelen. Maccabi Tel Aviv heeft een sterk team. Ik denk, vooral ook met Eran Zahavi (voormalig speler van Maccabi Tel Aviv, red.) in ons team, dat het een speciale wedstrijd wordt.”

Bekijk ook