Saibari schittert bij winst op Jong AZ

3 min

Jong PSV heeft de eerste winst van het seizoen te pakken. Uitblinker van de wedstrijd was Ismael Saibari die met een hattrick zijn stempel op de wedstrijd drukte. 1-4 was de eindstand op het AFAS Trainingscomplex.

Hoog tempo
Jong PSV hoopt op sportieve revanche na een pijnlijke seizoensstart tegen Excelsior. Toch viel het eerste doelpunt niet aan de gewenste kant. Een snelle uitbraak van Jong AZ was niet te stoppen voor de Eindhovenaren en binnen vijf minuten speeltijd stond de 1-0 al op het bord. In de openingsfase had Jong PSV moeite met het bijbenen van het hoge tempo van de Alkmaarse ploeg. Het tandem van Richy Ledezma en Ismael Saibari kwam dichtbij een kans maar een steekpass van de Amerikaan was net iets te hard om af te ronden. Na een combinatie naar voren kwam Jong PSV dichtbij, maar een schot van Manu Matuta stuitte op de doelman. Smaakmaker van de Eindhovenaren was Ledezma, die door het middenveld van Jong AZ heen wist te slalommen en later een schot vlak over het doel zag gaan. Hierna bepaalde de ploeg van Peter Uneken het tempo. De spelers kwamen in korte tijd tot drie kansen. Drie minuten voor rust kwam de grote kans voor de gelijkmaker. Shurandy Sambo werd onderuit gehaald en dat leverde een strafschop op. Ledezma niet en schoot de 1-1 binnen.

Vroege comeback
Ook in de tweede helft viel er een rap doelpunt, maar deze keer in het voordeel van Jong PSV. Justin de Haas wist indrukwekkend de bal bij zich te houden en door het middenveld te breken. Uit de aanval die daarop volgde wist Saibari te profiteren. Hij schoot koelbloedig de 1-2 binnen en bracht de voorsprong in Eindhovense handen. Diezelfde Saibari kwam nog geen vijf minuten later bijna bij nog een doelpunt. Hij draaide knap weg van de Alkmaarse verdediging en bracht de bal dicht voorlangs het doel, maar de afronding bleef uit. Het hoge tempo uit de eerste helft kwam terug en deze keer was de regie voor de Eindhovenaren. Jong AZ kreeg nog een grote kans maar een zwak schot was geen match voor Maxime Delanghe. Het tempo bleef hoog en Saibari profiteerde een tweede keer. De aanvaller was niet te stoppen in het zestienmetergebied en schoot zijn tweede van de avond binnen. Het was zijn avond, aangezien hij kort daarna zichzelf vrij wist te spelen en zijn hattrick compleet maakte. 1-4 werd de eindstand.