Rust AZ - PSV: 1-2

In een open en enerverende wedstrijd staat PSV met rust met 1-2 voor in Alkmaar. Luuk de Jong had binnen tien minuten twee keer gescoord, Markus Henriksen deed namens AZ vlak voor rust wat terug.

Superstart PSV
Hoewel Jeroen Zoet in de eerste twee minuten meermaals reddingen moest verrichten om een achterstand te voorkomen, was het PSV dat meteen de gewenste openingstreffer maakte. Een schot van Georginio Wijnaldum werd geblokt, maar de rebound schoot De Jong overtuigend binnen: 0-1. Vijf minuten later was het weer raak. Opnieuw scoorde De Jong, nu uit een corner van Jetro Willems. Hij kopte de bal prachtig in de kruising: 0-2. Het duurde even voordat AZ zich herpakte. De ploeg van hoofdcoach John van den Brom zette vervolgens aan om de aansluitingstreffer te vinden, nadat ook Memphis twee keer gevaarlijk was. AZ trof de lat en Zoet pareerde schoten van Berghuis. Vijf minuten voor rust was hij kansloos toen Markus Henriksen na een goed uitgespeelde aanval 1-2 maakte. Met kansen over en weer belooft het een spannende tweede helft te worden.

PSV mocht al vroeg in de wedstrijd tot tweemaal toe juichen | © Pics United PSV mocht al vroeg in de wedstrijd tot tweemaal toe juichen | © Pics United