Ruime zege PSV Vrouwen

Vrouwen

PSV Vrouwen heeft vrijdagavond een ruime overwinning geboekt op sc Heerenveen Vrouwen. De goals kwamen op naam van Desiree van Lunteren (2x), Maruschka Waldus en Naomi Pattiwael.

PSV Vrouwen ontving voor het eerst sinds 20 december 2020 weer sc Heerenveen Vrouwen in de competitie. Bij de ploeg van Rick de Rooij verschenen ten opzichte van vorige week Amy Harrison en Maxime Snellenberg aan de aftrap, terwijl Jong PSV-speelsters Senna Koeleman en Janneke Verheijen een plaats op de bank mochten nemen.

Moeizame eerste helft
PSV Vrouwen begon sterk aan de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong. Van Lunteren schoot de bal vanuit een hoekschop op fraaie wijze ineens binnen. Hierna bleven de kansen schaars en kreeg Heerenveen het overwicht. Vlak voor rust kwamen de Friezen verdiend op gelijke hoogte door een doelpunt van Zoï van de Ven.

Dominanter PSV
In de tweede helft kwam PSV Vrouwen meer op gang. In de 58e minuut bewees PSV Vrouwen wederom effectief te zijn in de corners: Waldus kopte hem deze keer binnen. Vlak hierna tekende Van Lunteren voor de 3-1 én haar tweede treffer. Het slotakkoord was voor Pattiwael. Dankzij goed werk van Janou Levels wist de rechtsbuiten de bal in het doel te krijgen.