Ruime zege PSV Vrouwen

PSV Vrouwen heeft zich op de Women’s Cup herpakt met een knappe zege op Slavia Praag. Na een flitsende eerste helft (4-0) zet PSV Vrouwen de score door en wint met 8-2 van de Champions League-deelnemer.

Georganiseerd veldspel
PSV Vrouwen startte met een piepjonge ploeg met onder andere Levels, Kerkhof en Van Dooren in de basis scherp aan het tweede duel op de Women’s Cup. De compacte organisatie werd constant bewaakt en PSV Vrouwen liet zien te hebben geleerd van het eerste duel. Via de linkerzijde opende de Amerikaanse spits Williams behendig de score op aangeven van Van Dooren, 1-0. Na de openingstreffer gooide PSV de schroom van zich af en bleef de ploeg met verzorgd spel de aanval zoeken. Slavia Praag ontsnapte aan de buitenspelval en kreeg een grote kans waarop Miller bekwaam ingreep Een prachtige opening van Levels werd vervolgens door Williams met een lob gepromoveerd tot een doelpunt, 2-0. Vervolgens liep de score via een rebound door Coolen en een benutte penalty door Van Dooren uit naar 4-0. Dit was tevens de ruststand.

Twee hattricks
Na rust voerde de ingevallen Snoeijs de score op met een benutte penalty, 5-0. Na de ruime voorsprong leek PSV gas terug te nemen. Via een geplaatste lob en een afstandsschot van rand zestien kwam Slavia Praag terug tot 5-2. Williams maakte haar hattrick compleet door na een lange rush over de linkerflank de keepster te omspelen en af te ronden, 2-6. De tweede hattrick kwam op naam van Snoeijs die een steekbal van Williams binnentikte, 2-7. Uit de kluts werkte Snoeijs haar derde doelpunt binnen en bepaalde de eindstand op 2-8. De equipe van coach Luiten eindigt daarmee op de derde plek van de Women’s Cup 2018, in een sterk deelnemersveld van drie Champions League-ploegen Bayern München, FC Zurich en Slavia Praag.

Opstelling: Miller, Levels (’45 Erman), Zeler, Van de Wetering, Bond Flasza, Kuijpers (’45 van Schijndel), Yüceil, Van Dooren, Kerkhof (’45 Raaijmakers), Williams, Coolen (’45 Snoeijs)