Ruime overwinning op FC Málaga City

Vrouwen

PSV Vrouwen heeft woensdagmiddag succes geboekt op trainingskamp in Spanje. Tijdens een oefenduel met FC Málaga City werd het 7-0. Desiree van Lunteren, Janou Levels, Mandy van den Berg, Julie Biemans, Gio Carreras en Naomi Pattiwael (2x) zorgden voor de doelpunten.

Afstandsschot Levels
PSV begon scherp aan het duel en kreeg al vrij snel een aantal kansen. Desiree van Lunteren, clubtopscoorster van de eerste seizoenshelft, maakte het eerste doelpunt van 2022. Na de eerste treffer volgden de 2-0 en 3-0 snel. Janou Levels besloot om van een grote afstand te schieten. Zij faalde niet en schoot hard binnen: 2-0. Even later was het wederom raak. Jeslynn Kuijpers vond Mandy van den Berg. Zij maakte haar tweede treffer namens PSV.

Grote voorsprong
Na ongeveer veertig minuten spelen was het vierde doelpunt ook een feit. Julie Biesmans tikte de bal binnen na wederom een voorzet van Kuijpers. Vlak voor het rustsignaal maakte Gio Carreras de voorsprong nog groter. Zij wist zich tussen de Spaanse verdediging te ontrafelen en kreeg de 5-0 op haar naam. Met die tussenstand zochten beide teams de kleedkamer op.

Tweede helft
In de tweede helft begonnen de Spanjaarden feller en kreeg PSV het lastiger. Er kwamen een paar kansen, maar die werden niet benut. Na een uur spelen was het dan wel raak. Maxime Snellenberg kwam voorbij de verdediging en gaf de bal af aan Pattiwael die rustig bleef en binnen schoot. Ook de laatste treffer kwam op naam van Pattiwael. De aanvalster kwam één-op-één met de keepster en wist de bal over haar heen te schieten. Daarmee heeft PSV Vrouwen de eerste wedstrijd van 2022 gewonnen.