Ruime nederlaag Jong PSV in Doetinchem

Jong PSV kende een aardig begin vrijdagavond op De Vijverberg, maar stapte uiteindelijk met een ruime nederlaag van het veld: 5-0.

Goed  begin
Jong PSV begon prima aan de uitwedstrijd tegen De Graafschap. Eerst was er een redding van doelman Hidde Jurjus op een kopbal van Moussa Sanoh, uit een voorzet van Sander Heesakkers en even later zag Francois Marquet een schot maar net voorlangs gaan. Maar daarna kwam de ploeg van Darije Kalezic er eigenlijk niet meer aan te pas. Uit een corner werkte verdediger Robin Pröpper in de 37e minuut de bal achter Jesse Bertrams: 1-0. Nog voor de rust was het opnieuw een verdediger dit wist te scoren voor de thuisploeg. Linksback Caner Cavlan schoot de bal in de kort hoek binnen: 2-0.

Eigen goal De Wijs
Ook na de pauze was De Graafschap veruit de betere ploeg. In de 66e minuut kopte spits Vincent Vermeij de 3-0 binnen. Even later was het Cavlan die na een één-twee met een ploeggenoot voor zijn tweede aantekende. Met een hard diagonaal schot liet hij Bertrams kansloos: 4-0. Het slotakkoord kwam op naam van Jordy de Wijs, die een voorzet van invaller Tim Menting in eigen doel kopte.