Rosario zelfbewust, Frederiklaan blijft fort

Artikel
Rosario zelfbewust, Frederiklaan blijft fort

PSV bleef woensdag voor de 52e keer op rij ongeslagen in het Philips Stadion in de Eredivisie. Tijd om na te praten over de overwinning op FC Groningen met onder meer Daniël Schwaab, Ritsu Doan en doelpuntenmaker Pablo Rosario.

Schwaab is kritisch en tevreden
Daniel Schwaab speelde woensdag zijn eerste wedstrijd in vier maanden in het shirt van PSV. Daar ben ik tevreden over. En als je wint, is het altijd prima om terug te keren”, zei de Duitse verdediger, die Timo Baumgartl verving, na afloop. “We waren heel dominant, balvast, hadden een goede opbouw en vonden de juiste oplossingen. Na rust was het niet zo goed. Daarin leden we te veel balverlies. Dan laten we Groningen terug in de wedstrijd komen. Dat kan niet”, vond hij. Lees hier zijn gehele reactie in het Eindhovens Dagblad.

Tiki-taka-treffer
De 2-0 van Denzel Dumfries was gisteren het hoogtepunt in het Philips Stadion. Niet eens zozeer de precieze afronding van de vleugelverdediger, maar de aanval die eraan voorafging zorgde voor lof. Met één keer raken en een soepele draai van Donyell Malen werd Dumfries vrijgespeeld. In totaal gingen er tien passes aan vooraf, becijferde statistiekenbureau OptaJohan.

https://twitter.com/OptaJohan/status/1176908712016896000


‘Kritiek op mij terecht’

Pablo Rosario was daarvoor al verantwoordelijk voor de 1-0. Daarmee maakt de aanvoerder zijn eerste treffer in de Eredivisie. Een opsteker na een voor hem moeizaam begin van het seizoen, waarin hij kampte met vormverlies. “De kritiek op mij was en is terecht”, zei Rosario na afloop onder meer tegenover De Telegraaf en bij Voetbal International. “Ik werk elke dag heel hard om beter te worden en beter te spelen. Het is een kwestie van je koppie omhoog houden en doorgaan. Ik kijk altijd in de spiegel en weet van mezelf dat het beter moet en kan.”

Fort aan de Frederiklaan 
Daags voor de PSV - FC Groningen verscheen er in Voetbal International nog een stuk over de intense week van de ploeg van Mark van Bommel. Daarom betoogde Reon Boeringa dat het chagrijn van het misgelopen Champions League-avontuur in Eindhoven plaatsmaakt voor ‘een positief-nieuwsgierige stemming’. Boeringa peilde afgelopen week de stemming bij PSV en dat is hier terug te lezen.

PSV’ers in voorselectie
Bondscoach Ronald Koeman maakte woensdag kort voor de wedstrijd bekend welke PSV’ers er in zijn voorselectie zijn opgenomen en daar waren weinig verrassingen bij. Jeroen Zoet, Denzel Dumfries, Steven Bergwijn en Donyell Malen behoren tot de voorlopige lijst van Oranje. In de voorselectie van Jong Oranje zijn Cody Gakpo en Jordan Teze opgenomen. Ook huurling Armando Obispo staat daarop, terwijl Mauro Junior (verhuurd aan Heracles Almelo) bij de selectie van Jong Brazilië wordt verwacht.

Telegraaf duikt in Doan-deal
Met PSV - FC Groningen op het programma dook De Telegraaf in de transfer van Ritsu Doan, die zoals bekend afgelopen zomer de overstap maakte van Groningen naar PSV. FC Groningen bepaalde volgens de krant de vraagprijs op veertien miljoen euro, waarna PSV Doan als no go zag. Uiteindelijk bewogen de Noorderlingen toch, schrijft De Telegraaf onder meer omdat Doan zelf en investeerders zich hard maakten voor een transfer. Hier lees je de achtergrond zoals De Telegraaf hem kent.