Rosario wil seizoen lang hoog niveau halen

Artikel
Rosario wil seizoen lang hoog niveau halen

Pablo Rosario zat maandagavond voor het eerst in zijn carrière achter de desk om vooruit te blikken op een Europees duel. Tekenend voor de ontwikkeling van de 21-jarige middenvelder die al bijna niet meer weg te denken lijkt uit de basis van PSV. “Ik wil graag laten zien dat ik heel het seizoen een hoog niveau kan halen.”

Bewijzen    
Begin augustus vond Rosario zich voor het eerst dit seizoen terug in de PSV-basis en daar is de middenvelder niet meer uit verdwenen. De eerste tekenen dat hij een grote rol zou gaan spelen in het elftal, waren er in de voorbereiding. “Aan het begin van het seizoen ging ik eigenlijk nergens van uit”, vertelde hij op de persconferentie. “Er waren geruchten dat er een nieuwe trainer kwam. Die geruchten kwamen uit en ik had echt het gevoel dat iedereen op nul begon. Ik heb er daarom alles aan gedaan me te bewijzen.”

‘Wél belangrijk’  
Ruim twintig officiële duels later, lijkt dat gelukt. “Nu sta ik hier met heel veel wedstrijden achter mijn naam, dit seizoen. Dat is positief het maakt me blij. Ik heb heel veel vertrouwen van de staf gekregen en wil nu graag laten zien dat ik heel het seizoen een hoog niveau kan halen.” Die missie gaat verder tegen Inter. Een wedstrijd waarin voor PSV behoudens eer, een fors geldbedrag en ervaring niet veel meer op het spel staat. “Wij zien het wél als een belangrijke wedstrijd”, counterde Rosario op de persconferentie. “Wij willen gewoon laten zien waartoe we in staat zijn. Als je ziet waar we stonden tegen BATE en waar we nu staan, is dat een groot verschil. Dat willen we graag laten zien.”