Rosario: Lekker om voor het ‘echie’ te beginnen

Artikel
Rosario: Lekker om voor het ‘echie’ te beginnen

Pablo Rosario kijkt uit naar de wedstrijd tegen FC Basel. Na vier weken bikkelen op trainingsvelden en een handvol oefenwedstrijden staat morgen (dinsdag) PSV’s eerste competitieve wedstrijd op het programma. ‘De voorbereiding is niet het leukste aspect van het voetbal.’

Beeltenis
Rosario zetelde maandagmiddag naast hoofdcoach Mark van Bommel aan de desk in het Philips Stadion om vooruit te kijken naar de wedstrijd tegen FC Basel. Een jaar geleden kreeg Rosario tot verrassing van velen een plaats in de basis toebedeeld in het elftal van Van Bommel en daar is hij nimmer meer uit verdwenen. Op de sponsorwand achter de desk prijkt zelfs zijn beeltenis, wat veel zegt over de status die Rosario in een maand tijd verworven heeft bij PSV.

Vertrouwen
“Ik had het al gezien toen Afellay werd gecontracteerd”, zei Rosario bescheiden lachend toen hem ernaar gevraagd werd. “Ik krijg het vertrouwen van iedereen binnen de club. Daarmee ben ik één van de velen in ons team trouwens. Ik voel me er goed door en wil morgen graag laten zien waartoe wij als team in staat zijn.”

Echie
Met PSV staat hij aan de vooravond van een drukke periode, waarin wekelijks zeker twee keer gespeeld wordt. Een periode die, als het goed is, pas eindigt tijdens de winterstop. “Het is lekker om direct voor het echie te mogen beginnen. De voorbereiding is niet het leukste aspect van het voetbal”, vertelde Rosario, die wel met een goed gevoel terugkijkt op de trainingsweken met de selectie, “We zijn nu vier weken bezig en als je ziet hoe we met elkaar we bezig zijn, ben ik er zeker van dat we een goed resultaat kunnen behalen.”

Transferperiode
Rosario denkt niet dat sommige spelers rondom de wedstrijd nog bezig zijn met een transfer. Zoals bekend is er behoorlijk wat interesse voor spelers van PSV en is de transferperiode nog lang niet gesloten. “Iedereen is professioneel genoeg om zich te focussen op PSV. Dat merk ik ook in de groep. Iedereen is klaar om morgen een goede wedstrijd neer te zetten. Het is aan ons om te genieten van de sfeer en te laten zien waartoe wij in staat zijn”, besloot Rosario.