Romero leidt Jong PSV langs Jong AZ

Dankzij een overwinning op Jong AZ is Jong PSV aangehaakt bij de subtop van de Keuken Kampioen Divisie. Op De Herdgang won de ploeg van Dennis Haar zaterdagavond met 3-1, waardoor het steeg naar een plaats in de bovenste helft van de ranglijst.

Weinig kansen
In een wat matte eerste helft zijn de kansen schaars. Jong PSV, dat aantreedt met vijf talenten uit de A-selectie krijgt er twee, de bezoekers één en bij beide Eindhovense kansen is één van het vijftal betrokken. Ramselaar krijgt na 23 minuten een schietkans, maar stuit op doelman Roggeveen. In de 33e minuut heeft de middenvelder uit Amersfoort het vizier wel op scherp als Romero de bal niet vol raakt en hij attent de bal langs de uitkomende Roggeveen in het doel tikt: 1-0. Even daarvoor zag Van Osch een kopbal van Jong AZ-aanvoerder Jacobs over vliegen.

Bart Ramselaar omspeelt doelman Joey Roggeveen en tekent voor de 1-0 Bart Ramselaar omspeelt doelman Joey Roggeveen en tekent voor de 1-0

Romero
Na rust komt Jong PSV al snel op 2-0. Een snelle aanval brengt Romero vrij voor doel en van dichtbij knalt de Argentijn hard raak. Enkele minuten later miste diezelfde Romero dé kans op de derde treffer van de avond door ditmaal hard over te schieten. Een treffer van Oosting in de slotfase van het duel zorgt zodoende nog voor spanning, maar in gevaar komt de overwinning geen moment. Sterker nog: in de slotminuut tekent Romero met zijn tweede treffer voor 3-1, waardoor Jong PSV de zesde zege van het seizoen boekt. Na 14 duels heeft de ploeg van Haar 22 punten behaald.

Van Osch; Wallenburg, Teze, Soulas, Kun(Theunissen/77); Rigo, Duarte (C), Ramselaar; Lundqvist(Daneels/86), Romero, Verreth(Aboukhlal/59)