Roger Schmidt wil Van der Kuijlen eren tegen FC Groningen

Roger Schmidt wil Van der Kuijlen eren tegen FC Groningen
2 min
PSV1

Hoofdcoach Roger Schmidt werd een jaar geleden nog door Willy van der Kuijlen verwelkomd bij PSV. De afgelopen week werd hem eens te meer duidelijk wat Mister PSV voor de club die Schmidt nu leidt, betekende. ‘Ik hoop dat we zijn verdiensten voor de club zaterdag kunnen eren’, zei Schmidt vrijdag tijdens zijn vooruitblik op de wedstrijd tegen FC Groningen.

De allerbeste  
In zijn aankondigingsvideo begroette Van der Kuijlen de Duitser vorig jaar bij het Philips Stadion. Na zijn overlijden verdiepte Schmidt zich in wat Van der Kuijlen voor de club betekende. “Enorm veel”, was Schmidts conclusie. “Het is misschien de allerbeste speler die ooit voor PSV speelde. Zijn statistieken als voetballer zijn fantastisch.”

Supporters
Met een overwinning hoopt Schmidt Mister PSV een passend eerbetoon te geven. Eerder deze week legde hij met een aantal stafleden en spelers al een krans bij het standbeeld van Van der Kuijlen nabij het Philips Stadion. Niet alleen dat maakt het duel op voorhand al bijzonder. Ook het feit dat er zaterdag 4.000 supporters in het Philips Stadion zitten, maakt PSV - FC Groningens speciaal. “Na een lange periode zonder supporters in het stadion is het zo mooi dat zij er weer kunnen zijn. Het was een rare gewaarwording om bijna een heel seizoen lang zonder steun van de tribune te spelen. We hebben uitgekeken naar dit moment”, aldus Schmidt.

Goed voor
Zijn team staat er volgens Schmidt goed voor. “We hebben een goede trainingsweek achter de rug. Een aantal spelers, onder wie Marco van Ginkel en Armando Obispo had wat klachten, maar ook zij zijn weer aangehaakt bij de groep. Na een aantal dagen rust, konden we met frisse energie toewerken naar de laatste fase van het seizoen”, zei Schmidt die ook herhaalde vol in te zetten op de tweede plaats met PSV. “Dat is het enige waar ik mee bezig ben. Vijf keer winnen.”