Roger Schmidt wil stap zetten: ‘Al laten zien waartoe we in staat zijn’

Roger Schmidt wil stap zetten: ‘Al laten zien waartoe we in staat zijn’
3 min
PSV1

Hoofdcoach Roger Schmidt wil met PSV zondag een stap zetten naar de tweede plaats. Dat vertelde hij vrijdagmiddag tijdens het wekelijkse samenkomen met de landelijke sportmedia.


Stap zetten
“We zijn ons ervan bewust dat er een belangrijke wedstrijd op het programma staat. Zoals het er naar uitziet, moeten we de komende weken vechten voor de tweede plaats. In het onderlinge duel van zondag kunnen we daar een stap naar toe zetten”, zei Schmidt gevraagd naar zijn verwachting voor aanstaande zondag.

Nog geen gewonnen topper
PSV won dit seizoen nog geen topduel in de Eredivisie. Volgens Schmidt is dat geen issue bij zijn spelers. “Dat verhaal leeft meer in de media dan bij ons”, zei de Hoofdcoach. “De wedstrijd tegen AZ is belangrijk om een goede uitgangspositie voor de tweede plaats te creëren. Een seizoen wordt niet beslist in enkel topwedstrijden. Natuurlijk weet ik dat het een poosje geleden is dat PSV van een Nederlandse topploeg heeft gewonnen. We hebben laten zien dat we er in ieder geval goed tegen kunnen voetballen. Het zelfvertrouwen zal stijgen als we nu ook een positief resultaat halen.”

Verwachtingen
Over AZ sprak Schmidt met respect. “Ik weet niet exact wat we kunnen verwachten. AZ is een sterk en dapper team, dat goed voetbal speelt. Ze zullen de wapens die ze hebben, willen inzetten al denk ik niet dat ze dat op dezelfde manier zullen doen als tijdens het eerste duel in Eindhoven”, zei de Hoofdcoach refererend naar de 3-1 nederlaag in januari.

Ontwikkeling
Volgens Schmidt is zijn elftal op dit moment op voetbalgebied verder dan het destijds was. “Met onze speelwijze zijn we in staat om openingen in de defensie te vinden, zelfs als een tegenstander de nadruk op tegenhouden legt. Tegen Feyenoord kwamen we vier, misschien wel vijf keer één op één met de doelman van de tegenstander. Dat zijn in mijn ogen de grootste kansen op het scoren van een doelpunt en het zegt veel waartoe we in staat zijn.”

Blessures
PSV beschikt zondag over een brede selectie. Ryan Thomas sluit wellicht weer aan. De Nieuw-Zeelander maakte deze week zijn rentree op het trainingsveld. Timo Baumgartl mist de wedstrijd tegen AZ door een kniekwetsuur. Mauro Junior en Maxi Romero komen dit seizoen niet meer in actie.