Roger Schmidt voor het eerst sinds lange tijd met ploeg op kunstgras

Roger Schmidt voor het eerst sinds lange tijd met ploeg op kunstgras
2 min
PSV1

Een trip naar Almelo staat sinds jaar en dag gelijk aan een wedstrijd op kunstgras. Een nieuwe ervaring is dat voor Roger Schmidt niet. ‘Maar’, zegt de hoofdcoach. ‘Het is lang geleden dat ik op kunstgras heb gespeeld.’

Moeilijk
Die woorden sprak de Duitse trainer tijdens zijn wekelijkse gesprek met de pers op PSV Campus De Herdgang. In Almelo verwacht Schmidt geen gemakkelijke middag. “Teams die er altijd op spelen en trainen, hebben daar voordeel van. Daar moeten we ons niet achter verschuilen, zo is het nu eenmaal. Makkelijk zal het zeker niet worden”, aldus Schmidt.

Ihattaren
Tijdens het gesprek werd Schmidt nadrukkelijk gevraagd naar de positie van van Mohamed Ihattaren. De 18-jarige middenvelder kent geen makkelijk begin van het seizoen en zat na een basisplaats tegen FC Emmen donderdag negentig minuten op de bank tegen NS Mura. “Ik heb voor anderen gekozen”, begon de hoofdcoach van PSV zijn uitleg. “Mo is een groot talent met een grote toekomst voor zich hier bij PSV, maar vergeet niet dat hij nog jong is. Ik begrijp dat er vragen zijn en natuurlijk ben ik ook aangesteld om onze grote talenten zoals Mo te ontwikkelen, maar ik moet er in de eerste plaats voor zorgen dat we onze doelen behalen.”

Zwaar schema
Eén van de doelen die PSV op korte termijn hoopt te behalen is het halen van de groepsfase van de UEFA Europa League. “De eerste horde is genomen”, begon Schmidt. “We hebben ons van een goede kant laten zijn, verdiend gewonnen en volgende week wacht de volgende stap.” Het drukke schema noemt Schmidt een uitdaging. “We spelen drie uitwedstrijden achter elkaar met daarbij twee vluchten. De jongens zijn nu natuurlijk moe, maar uit ervaring weet ik dat de meesten zich morgen al een stuk beter voelen en zondag al helemaal goed.”