Roger Schmidt vindt Twente één van de beste teams in de Eredivisie

Roger Schmidt vindt Twente één van de beste teams in de Eredivisie
3 min
PSV1

Roger Schmidt verwacht dat PSV zaterdag geen makkelijke middag tegemoet treedt. Volgens de Hoofdcoach is FC Twente één van de best voetballende ploegen van de Eredivisie. ‘Ik vind het een moeilijk te bespelen team.’

Verschil met Ajax   
Dat zei Schmidt vrijdagochtend tijdens zijn wekelijkse persgesprek op PSV Campus De Herdgang. Daar was zojuist het nieuws bekend geworden dat Ajax-doelman André Onana door de UEFA een jaar geschorst is wegens een vermeende dopingovertreding. “Opmerkelijk nieuws”, vond Schmidt. “Maar ik kan er moeilijk iets over zeggen omdat ik de achtergrond niet weet.”

Het verschil tussen Ajax en PSV is sinds vorige weekend opgelopen tot zeven punten. Op de ranglijst lijkt daarom sprake van een vorentscheidung. “Het was vooraf al duidelijk dat we een perfect seizoen nodig hadden om dit seizoen mee te kunnen doen voor de titel”, aldus Schmidt. “Dat is lastig voor een team dat in opbouw is. Afgelopen maand hebben we van AZ en Feyenoord verloren, terwijl Ajax zo goed als alles heeft weten te winnen.”

Analyse Feyenoord  
Vooral de wedstrijd tegen Feyenoord lichtte Schmidt daaropvolgend uit. “Die wedstrijd heb ik deze week tot in detail geanalyseerd. Na die analyse kwam ik tot een zelfde conclusie als ik zondag al had: we hebben een hoop pech gehad. We speelden volgens de filosofie die ik voor ogen heb en creëerden voldoende kansen. Zelfs bij rust had ik nog het idee dat we het konden omdraaien. Feyenoord was enorm efficiënt. De doelpunten die we tegen kregen kwam twee keer voort uit een fout bij het verdedigen en eenmaal uit een counter.” Was dat te voorkomen geweest? “Zonder fouten, zou je nooit tegentreffers incasseren”, aldus Schmidt. “We hebben twee keer te veel ruimte weggegeven om tot een schot te komen. Daar zullen we aan werken.”

FC Twente
Dat heeft PSV onder meer gedaan door deze week wat gas terug te nemen. Na afgelopen weekend was de selectie een aantal dagen vrij, volgens Schmidt om het hoofd leeg te maken na een intensieve periode van veel wedstrijden. “Daarvan krijgt iedereen nieuwe energie”, aldus Schmidt, die weet dat PSV die energie nodig heeft tegen FC Twente. “Dat is een moeilijk te bespelen ploeg. Voetballend één van de betere van de Eredivisie. Het verbaast me enigszins dat zij niet meer punten hebben gehaald. Twente speelt met veel intensiteit en heeft technisch vaardige spelers. Het wordt een lastige wedstrijd.”

PSV mist zaterdag nog de inbreng van Cody Gakpo en Mario Götze. De prognose dat de Duitse spelmaker eind januari al terug zou zijn, was te optimistisch. Götze werkt naar fitheid toe, maar heeft volgens Schmidt nog niet mee kunnen trainen met het team en is daarom niet wedstrijdfit. Of Gakpo het duel met Ajax (midweeks voor de beker) haalt, is twijfelachtig.