Roger Schmidt probeert focus op dit seizoen te houden

Roger Schmidt probeert focus op dit seizoen te houden
4 min
PSV1

PSV ligt op pole position voor de tweede plaats. Hoofdcoach Roger ontkwam er vrijdagochtend niet aan om daarom al voorzichtig naar volgend seizoen te kijken, maar legt de nadruk op het goed afronden van dit jaar. ‘Na een goede week ligt de druk nog altijd bij ons’, zei hij doelend op de ranglijst na vorige week zondag.

Vizier op tweede plaats
“Afgelopen weekend was een goed weekend voor ons”, begon Schmidt zijn wekelijkse persgesprek. Daarbij refereerde hij uiteraard naar de nederlaag van concurrent AZ in de strijd om de tweede plaats en de overwinning van PSV op FC Groningen waardoor het verschil tussen Schmidts ploeg en de Alkmaarders drie punten is. PSV beschikt daarnaast over een (veel) beter doelsaldo. “Toch ligt de druk nog steeds bij ons. sc Heerenveen is een goed team die het ons lastig zal maken. In de heenwedstrijd hebben we ervaren dat ze sterk zijn in de counter en dodelijk effectief voor het doel. Daarop hebben we ons deze week met name voorbereid”, aldus de Duitser die met PSV tweede wil worden.

Speculaties rondom Schmidt
Pas als dat is gelukt, verschuift de focus op volgend seizoen. Daarover wordt echter al flink gespeculeerd. Onder meer rond zijn eigen persoon. Duitse media meldden de afgelopen week dat er interesse is in Schmidt, maar daarop gaat de Hoofdcoach niet in. “Ik ben niet naar PSV gekomen om één jaar te blijven. Ik heb mijn handtekening onder een missie van minimaal twee seizoen gezet. Bovendien heb ik nog geen enkele keer kunnen ervaren hoe het is om in een vol Philips Stadion te werken. Dat wil ik heel graag. Als ik nu zou vertrekken, heb ik niet het gevoel coach van PSV geweest te zijn.”

Interesse in spelers
Nederlandse media wisten op hun beurt te melden dat PSV volop bezig is met het versterken van de selectie. Onder meer Davy Pröpper en Joey Veerman – zondag tegenstander – zouden serieus op de radar staan. Beiden uitstekende voetballers, vindt Schmidt. “Maar op dit moment kan ik niet ingaan op namen”, benadrukte hij. “We zullen na het seizoen ongetwijfeld afscheid moeten nemen van een aantal sterkhouders en gaan tegelijkertijd op zoek naar topspelers die PSV weer beter maken dan we nu al zijn. Dat lijkt me logisch. Iedere club streeft ernaar een zo best mogelijke selectie samen te stellen. Zeker clubs met doelen zo hoog als de onzen”

Afwezigen
Eén van de sterkhouders die er zondag in ieder geval niet bij is, is Denzel Dumfries. De aanvoerder van PSV liep tegen FC Groningen tegen een schorsing aan. Daarnaast zijn er kleine blessureproblemen bij Timo Baumgartl en Mohamed Ihattaren. “Timo en Mo hebben deze week niet volledig mee gedaan aan de groepstraining. Ze hebben last van wat lichte irritaties. Timo is er daarom zondag zeker niet bij, Mo is nog een twijfelgeval”, aldus Schmidt.

Madueke
Mogelijk biedt dat een kans aan Noni Madueke. De Engelsman kwam de afgelopen weken minder aan bod, maar Schmidt heeft veel vertrouwen in het talent. “Ik heb voorin veel opties. Donyell Malen, Eran Zahavi, Cody Gakpo en Mario Götze doen het momenteel erg goed. Daarnaast heb ik met Yorbe Vertessen, Mo Ihattaren en Noni veel keuzes als ik een ander wil inbrengen. Noni heeft dit seizoen grote stappen gezet, is er tijdelijk uit geweest met een blessure en heeft daarna op het trainingsveld niet altijd het beste van zichzelf laten zien. Afgelopen week heeft Noni veel arbeid verzet en hij zal in de laatste vier wedstrijden zeker minuten gaan maken. Ik ben ervan overtuigd dat hij volgend seizoen de volgende stap bij PSV kan zetten.”