‘Roger kijkt verder dan alleen voetbal’

‘Roger kijkt verder dan alleen voetbal’
2 min

In zekere zin is de komst van Roger Schmidt revolutionair voor het Nederlandse voetbal. Na de wedstrijd tegen FC Emmen zendt FOX Sports een documentaire uit over de mens en de trainer Roger Schmidt. Zijn assistenten Jörn Wolf en Lars Kornetka vertellen in gesprek met de makers van PSV TV over zijn werkwijze.

Filosofie
“De filosofie van Roger is dat voetbal attractief en modern moet zijn”, legt Kornetka in de documentaire uit. “Roger is extreem in zijn denkwijze. Hij denkt altijd na over hoe hij spelers beter kan maken en hoe hij zijn spelers geloof in eigen kunnen geeft”, aldus de Duitser die tussen 2014 en 2017 met Schmidt samenwerkte bij Bayer Leverkussen. Schmidts achtergrond als ingenieur helpt hem daarbij, zegt Wolf, die sinds 2017 de vaste assistent is van Schmidt. “Roger heeft de bagage om te weten hoe hij moet managen.” Kornetka: “Roger begrijpt elke speler in zijn speelwijze. De ontwikkeling van de speler staat bij hem hoog in het vaandel.”

Keuze voor PSV
In de documentaire, waarin de makers ook afreizen naar Schmidts ontdekker benadrukken beide assistent-trainers dat de oefenmeester enorm veel waarde hecht aan de juiste mensen om hem heen. “Daarom heeft hij voor PSV gekozen. Een fijne organisatie om in te werken”, aldus Kornetka. Wolf zegt dat Schmidt om twee gronden PSV boven andere clubs verkoos. De eerst reden die Wolf noemt is dezelfde als Kornetka. De tweede reden van Wolf dat Schmidt graag naar de PSV wilde komen, is dat hij verwacht met zijn manier van spelen veel te bereiken in de Nederlandse competitie. “PSV heeft de selectie ervoor om de denk- en speelwijze van Roger optimaal te implementeren.”

Kijk naar Kapitel Schmidt, zaterdagavond 23.05 uur FOX Sports 1