Ritsu Doan steelt de show bij winst op Fortuna

PSV gaat een ronde verder in het KNVB-Bekertoernooi. Fortuna Sittard werd in eigen huis met 2-0 verslagen. Ritsu Doan was de man van de wedstrijd met twee doelpunten.

Opstarten
Voor PSV begon de KNVB Beker-campagne in eigen huis. De ploeg stond voor een duidelijk doel: doorbekeren. Vanaf de aftrap was PSV in controle. De eerste die van de overmacht probeerde te profiteren was Ritsu Doan met een gewaagd schot van afstand. Tot twee keer toe kwam Carlos Vinícius er met het hoofd aan te pas, beide keren was de inzet prooi voor Fortuna-doelman Yanick van Osch. Ook Mario Götze kwam dichtbij een opening van de score, maar zijn schot werd op een cruciaal moment geblokkeerd. Het was PSV met alle kansen, maar nog geen doelpunt.

Doan opent
Het werd langzamerhand tijd voor PSV om zichzelf te belonen, en Doan deed dat. De Japanner wist zelf de ruimte te vinden met flitsende bewegingen. Na een kapbeweging lukte het hem om op fraaie wijze af te ronden in de kleine ruimte: 1-0. De druk lag op Fortuna Sittard om iets terug te doen, maar de overmacht bleef in Eindhovense handen. Twee gevaarlijke pogingen kwamen nog van de achterste linie. Armando Obispo wist bijna de voorsprong te vergroten met een kopbal en een schot van afstand. De Limburgers kwamen eigenlijk maar één keer aan zet in de eerste helft. Een schot leek even voor de gelijkmaker te zorgen, maar Joël Drommel had een katachtige reflex in huis. Met een nipte voorsprong keerde PSV terug naar de kleedkamer.

Doan verdubbelt
In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld hetzelfde, PSV met de overmacht en Fortuna met een zeldzame uitbraak zo nu en dan. Wel was er een wijziging in de voorhoede. Cody Gakpo en Bruma verschenen aan het startsignaal van de tweede helft. PSV hield de voorsprong vast, maar een verruiming was nodig om de spanning te verminderen. Gelukkig was daar weer Doan met de bevrijding. De buitenspeler had alle ruimte om van afstand uit te halen en krulde de bal heerlijk in de hoek. Er stond nog een half uur op de klok om deze voorsprong te verdedigen.

Rentree Ledezma
Wederom was het Doan die het gevaar opzocht. In een hele vlotte combinatie met Jordan Teze wist hij bijna zijn hattrick te voltooien, maar hij kreeg de bal net niet goed voor de voeten. Bij elke minuut die verstreek kwam PSV dichter bij de volgende ronde. De hattrick van Doan zat er niet meer in. De doelpuntenmaker werd in de laatste tien minuten gewisseld voor Richy Ledezma. Een fijne opsteker voor de Amerikaan, die na een lange tijd weer zijn rentree maakte. Ook Maxi Romero kreeg weer speeltijd. Nadat hij tegen N.E.C. zo belangrijk was met zijn assist, ging hij nu op zoek naar het doelpunt. Hij kwam heel dichtbij uit de rebound, maar was net niet op tijd. Na een redelijk eenvoudige avond gaat PSV door naar de volgende ronde van de KNVB Beker.