Ripa aanwinst voor PSV Vrouwen

Ripa aanwinst voor PSV Vrouwen
2 min
Vrouwen

PSV Vrouwen versterkt zich met ingang van het nieuwe seizoen met aanvaller Chimera Ripa. De jeugdinternational van Oranje O23 komt over van sc Heerenveen en tekent voor drie seizoenen in Eindhoven.

Carrièrepad
Chimera Ripa heeft donderdag haar handtekening gezet onder een contract dat haar vanaf 1 juli 2022 aan PSV Vrouwen verbindt. Ripa kan zowel achter de spits als in de spits uit de voeten en is dit seizoen één van de smaakmakers bij sc Heerenveen. De 20-jarige aanvaller koos een geleidelijk pad voor haar ontwikkeling en heeft na VV Alkmaar en sc Heerenveen nu een overstap naar een topclub te pakken.

Droom
Ripa is na keepster Femke Bastiaen de tweede versterking voor PSV Vrouwen voor het nieuwe seizoen. “Onderweg naar Eindhoven, bij het zien van het Philips Stadion werd ik even overvallen door trots en blijdschap dat ik nu hier sta”, zegt de geboren Amsterdamse. “Je tekent je profcontract en gaat bij een topclub spelen, daar heb ik altijd van gedroomd. Dit wordt een nieuw stap om mezelf te testen op het hoogste niveau en grenzen te verleggen.”

Kwaliteiten
Over haar plannen bij PSV is Ripa duidelijk. “In het veld ben ik technisch vaardig, snel en een echte teamplayer. Ik hoop in de aanval een grote bijdrage te leveren voor de goal. Het liefst sta ik in de spits, doelpunten scoren blijft het allermooiste. Al moet ik nog werken aan mijn kopgoals’’, voegt de speelster van Oranje O23 met een knipoog toe.

Aanwinst
Manager Sandra Doreleijers is blij over de toevoeging van het nieuwe talent. “We volgden Chimera al langer en zijn zeer tevreden dat we haar mogen verwelkomen voor komend seizoen. We zijn overtuigd dat Chimera met haar aanvallende en creatieve kwaliteiten én gedreven persoonlijkheid een aanwinst voor PSV Vrouwen is.”