Richtlijnen stadionbezoek aangepast op maatregelen

Artikel
Richtlijnen stadionbezoek aangepast op maatregelen

Eindelijk, de poorten van het Philips Stadion gaan weer open. Vanaf zaterdag verwelkomt PSV voor het eerst in maanden weer supporters bij een wedstrijd. Om het bezoek zo verantwoord mogelijk te laten verlopen heeft PSV een protocol opgesteld. Supporters die een ticket voor de wedstrijd hebben bemachtigd, ontvangen deze per mail. Daarnaast zijn de richtlijnen hieronder terug te vinden.

Richtlijnen
PSV houdt zich aan de gezondheidsrichtlijnen zoals het RIVM deze in samenspraak met het kabinet heeft opgesteld. Houd daarom anderhalve meter afstand, was regelmatig je handen, blijf zoveel als mogelijk op je aangewezen plaats zitten en volg de instructies van onze stewards en/of medewerkers op.

Gezondheidscheck en zitplaatsen
Deze richtlijnen heeft PSV aangevuld met enkele voorwaarden. Bij aankomst worden er enkele vragen over je gezondheid gesteld. Vervolgens krijg je van één van onze medewerkers een zitplaats aangewezen. Dit gebeurt op volgorde van binnenkomst, de huidige plaats van jouw seizoenkaart geldt voorlopig dus niet. Tussen supporters die niet uit één huishouden afkomstig zijn, blijven drie stoelen leeg. Een uitzondering daarop zijn kinderen tot en met 12 jaar. Zij hoeven geen afstand te houden tot volwassenen. Jongeren tot en met 18 jaar hoeven tot elkaar geen afstand te bewaren. Tussen twee bezette rijen wordt altijd één rij leeg gehouden. Deze dient als looppad.

Juichen en toezingen  
Gezien de recente toename van het aantal besmettingen verzoeken we supporters daarnaast met klem om niet te juichen, zingen of schreeuwen in het stadion. Ook vragen we je om beperkt op te staan voor een toilet- of cateringbezoek of wanneer je het stadion verlaat. Onze vergunning om beperkt publiek toe te laten hangt onder meer af van de mate waarop bezoekers zich aan de RIVM-richtlijnen houden. Indien zich hier problemen voordoen, vergroot de kans dat er in de toekomst zonder publiek gevoetbald wordt. Tot slot kan er bij de cateringpunten in het Philips Stadion enkel met pin of saldo op de Seizoen Club Card worden betaald. Saldo opladen is in het stadion helaas niet mogelijk.

Eendracht maakt macht
PSV hoopt dat iedere supporter ondanks de maatregelen weer geniet van een bezoek aan het Philips Stadion. Wij hebben je gemist en zijn blij je weer te kunnen zien. Samen gaan we de strijd aan. Eendracht maakt macht.