Reuzendoders Wageningen te gast tegen Vitesse

Artikel
Reuzendoders Wageningen te gast tegen Vitesse

Speciale gasten tijdens PSV - Vitesse komende zaterdag. Het voltallige team van FC Wageningen, dat voor één van de grootste stunts uit de vaderlandse voetbalgeschiedenis ooit zorgde door PSV in 1977 met 6-1 uit het toernooi om de KNVB Beker te gooien, woont het duel met Vitesse bij op de Bestuurs- en Sponsoretage van het Philips Stadion.

Beelden 
Afgelopen donderdag was het exact veertig jaar geleden dat PSV met liefst 6-1 verloor van FC Wageningen. Beelden van de wedstrijd zijn er amper. Een samenvatting is te vinden op YouTube, maar de kwaliteit ervan is te verwaarlozen. PSV werd in het seizoen 1977-1978 ongeslagen kampioen en won de UEFA Cup door onder andere het FC Barcelona van Johan Cruijff te verslaan. Maar in de KNVB Beker kreeg PSV met Willy van der Kuijlen en Jan van Beveren op het veld een zelden vertoond pak slaag van FC Wageningen. Een middenmoter uit de eerste divisie, die vele jaren geleden al ophield te bestaan. 

Geschiedenis 
Al in de eerste minuut keek de ploeg van toenmalig coach Kees Rijvers tegen een achterstand aan. Eén die het nooit meer ongedaan zou kunnen maken. Bij rust stond het al 0-4. PSV kwam via Van der Kuijlen terug op 1-4, maar nadat de mistwolken in het Philips Stadion waren weggetrokken stond er 1-6 op de scoreborden. "Als we nog een paar goals meer hadden tegen gekregen, hadden we niks mogen zeggen. Alles wat we in de competitie hebben opgebouwd, is in één wedstrijd kapotgeschoten", reageert Van Beveren na afloop. Dan al lijkt hij te weten dat PSV - FC Wageningen van 21 december 1977 er één is die de geschiedenisboeken in gaat.

Hier lees je meer over de betreffende wedstrijd.