Record lonkt in aanloop naar duel met ‘oude bekenden’

3 min

Vitesse is de volgende tegenstander op het programma. Na twee overwinningen op rij probeert de ploeg van Ernest Faber de zegereeks uit te bouwen naar drie winstpartijen. Op bezoek bij Vitesse werd er in ieder geval al lang niet meer verloren. De belangrijkste feiten en weetjes in aanloop naar dat duel lees je hier.

Record
In de voorgaande 22 wedstrijden van PSV op bezoek bij Vitesse werd er niet verloren. De ploegen kunnen daarmee een negatief Eredivisie-record evenaren. De meeste opeenvolgende thuisduels zonder een zege tegen een specifieke tegenstander staat op naam van RKC Waalwijk. Zij wisten al 23 thuiswedstrijden niet te winnen van Ajax.

Vijfklapper Malen
Eerder dit seizoen won PSV met 5-0 in het Philips Stadion. Donyell Malen nam alle vijf treffers voor zijn rekening. Daarmee was hij de derde speler die vijf keer wist te scoren in één Eredivisiewedstrijd. Coen Dillen en Bert Theunissen gingen hem voor. Dillen wist in 1959 het doel vijf keer te vinden tegen DWS en Theunissen was vijfmaal trefzeker tegen Sittardia in 1964.

Bekijk hieronder de samenvatting van PSV - Vitesse eerder dit seizoen.

Oude bekenden
Bij Vitesse komt PSV verschillende oude bekenden tegen. Zo stonden Remko Pasveer, Joshua Brenet, Roy Beerens en Tim Matavz onder contract in Eindhoven. Armando Obispo wordt dit seizoen gehuurd door Vitesse. Hij miste dit seizoen nog geen minuut bij de ploeg van trainer Edward Sturing.

In het seizoen 2016-2017 stond Pasveer nog onder de lat namens PSV in de uitwedstrijd tegen Vitesse. Brenet viel tijdens dat duel in. Het werd toen 0-2 door twee doelpunten van Gaston Pereiro.

Trefzekere Matavz
Tim Matavz scoorde als speler van PSV in beide duels met Vitesse in het seizoen 2011-2012. Het uitduel eindigde in 1-1 door een tegendoelpunt van Wilfried Bony. Thuis won PSV met 3-1. Matavz scoorde toen het openingsdoelpunt. De andere doelpunten kwamen op naam van Dries Mertens en Stanislav Manolev. Mike Havenaar deed namens Vitesse wat terug.

Andersom was Matavz ook twee keer trefzeker namens Vitesse tegen PSV. In 2017-2018 opende hij de score in de 2-1 nederlaag in het Philips Stadion. Daniël Schwaab en Hirving Lozano verzorgden de Eindhovense doelpunten. Vorig seizoen leek Matavz Vitesse met een rake kopbal de overwinning te bezorgen. Uiteindelijk sleepte PSV een gelijkspel uit het vuur door een benutte strafschop van Lozano in de laatste minuut.

Tim Matavz als speler van PSV Tim Matavz als speler van PSV

90e minuut
Dat was niet de enige keer dat PSV een duel met Vitesse in de laatste minuut besliste. In 2015-2016 was Jorrit Hendrix in de negentigste minuut trefzeker. Een lange bal van Andres Guardado op Luuk de Jong, werd door de voormalig PSV-spits gecontroleerd en vervolgens doorgespeeld op Hendrix, die op zijn beurt een andere oud-PSV’er Eloy Room passeerde met een lage schuiver.

Doelpuntenmakers
De achttien uitdoelpunten van PSV dit seizoen, werden door vijftien verschillende spelers gemaakt. Alleen Cody Gakpo, Gaston Pereiro en Denzel Dumfries wisten meer dan één keer te scoren buiten het Philips Stadion. Zij waren ieder twee keer trefzeker in een uitwedstrijd. In totaal werden er 29 verschillende spelers gebruikt door PSV.

Vitesse - PSV staat onder leiding van Danny Makkelie en is zondag om 14:30 uur live te zien op FOX Sports 2.

Vitesse-doelman Remko Pasveer wordt gepasseerd. Ook zondag staat de oud-PSV'er vermoedelijk onder de lat tegen PSV Vitesse-doelman Remko Pasveer wordt gepasseerd. Ook zondag staat de oud-PSV'er vermoedelijk onder de lat tegen PSV