Recoba: 'Het blijft de Champions League'

Artikel
Recoba: 'Het blijft de Champions League'

Met meer dan 170 Serie A-duels in de hoofdmacht van Internazionale mag je Álvaro Recoba (42) gerust een vedette van Nerazzurri noemen. Tel daar de Europese- en bekerwedstrijden bij op en je komt zelfs ruim boven de 200 wedstrijden uit. PSV TV sprak met de 69-voudig Uruguayaans international in aanloop naar Internazionale - PSV.

Pereiro
De linkspoot woont inmiddels weer in zijn geboorteland, in Montevideo om precies te zijn. De Champions League met onder meer zijn landgenoot Gastón Pereiro, volgt hij echter nog altijd op de voet. Met bovengemiddelde interesse zelfs. “Ik heb een lijst van belangrijke toernooien waar ik heb mogen spelen. Op het WK spelen is heel bijzonder, net als een klassieker in eigen land. Verder is de Champions League uiteraard ook fantastisch.”

Magie
De Zuid-Amerikaan, tussen 1997 en 2008 speler van Inter, beschrijft het meest prestigieuze toernooi voor clubs als een competitie met ‘een zekere magie’. “Het is altijd geweldig. Je speelt altijd tegen sterke ploegen. Je ziet echt wat je waard bent. Ik heb zelf in Europa Champions League wedstrijden gezien en gespeeld. Ook al spelen de twee zwakste ploegen en zijn ze al uitgeschakeld, de mensen komen toch wel want het is de Champions League.”

Geluk en genieten
En dat laatste is precies de situatie waar PSV op dit moment in zit. De ploeg is al uitgeschakeld, maar wil de huid nog één keer duur verkopen. Een goede zaak volgens Recoba, die stelt dat het ook belangrijk is te genieten. “Als je het geluk hebt om daar te spelen, is dat het mooiste wat er is. Naar een wedstrijd in de Champions League of in de Europa League tussen de bekende ploegen, wereldwijd, kijken altijd honderd miljoen mensen. Het is altijd mooi om daar te staan en uiteindelijk te winnen uiteraard.”

Het hele interview met Álvaro Recoba kun je vanavond om 18.30 uur bekijken in een nieuwe aflevering van PSV TV. Het programma is te zien op FOX Sports 1.

 

Bekijk ook